Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Bohemians 2:0 a v lize vyhráli už čtyřikrát v řadě za sebou

Fotbalisté Plzně v sedmém kole první ligy porazili Bohemians 1905 doma 2:0, čtyřikrát za sebou naplno bodovali a vítěznou sérii protáhli na devět soutěžních zápasů. Už v úvodním poločase vstřelili branky Rafiu Durosinmi a Cadu.

Viktoria se posunula na čtvrté místo neúplné tabulky, navíc má k dobru odložené utkání v Mladé Boleslavi. Pražané prohráli třetí z posledních čtyř kol a jsou sedmí. Západočeši v nejvyšší soutěži porazili "Klokany" po předchozích dvou domácích porážkách. Plzeňští nastoupili se dvěma změnami oproti čtvrteční odvetě 4. předkola Evropské konferenční ligy s Tobolem Kostanaj (3:0). V záloze od začátku dostali přednost Jirka s Traorém místo Kopice a Šulce.

Domácí začali velkým náporem. Cadu ještě vypálil nepřesně, ale v deváté minutě už otevřel skóre Durosinmi, který se protáhl kolem Hybše a Kadlece a po kličce gólmanovi Reichlovi zakončil do odkryté branky. Nigerijský útočník v ligové sezoně skóroval poprvé, tři branky si připsal v kvalifikaci Konferenční ligy.

Na druhé straně bývalý plzeňský záložník Kovařík našel přesným centrem Hůlku, jehož hlavičku vyrazil gólman Staněk. Domácí měli více šancí. Po standardní situaci Dweh na zadní tyči zakončil nad břevno, Buchovu přízemní ránu zase Reichl vytáhl na roh.

Bohemians znovu zahrozili ve 38. minutě. Další bývalý hráč Viktorie Hybš z dálky vystřelil a Prekop míč tečoval na tyčku. Poslední slovo v prvním poločase měla Viktoria a ve 45. minutě Cadu lehce tečovanou ranou do horního růžku zvýšil na 2:0. Brazilský krajní hráč v ligovém ročníku skóroval poprvé, za poslední čtyři soutěžní zápasy má bilanci dvě branky, čtyři asistence.

V úvodu druhého dějství se do zakončení dostali hosté, ale střídající Dostál hlavičkoval vedle. V 60. minutě se mohl uvést gólem čerstvý domácí náhradník Kliment, ale z voleje minul branku. Plzeňský útočník neoslavil gólem své páteční 30. narozeniny ani v 70. minutě, kdy znovu přestřelil.

O necelou čtvrt hodinu později selhal ve velké šanci i Chorý, který v ideální pozici napálil nohu Reichla. Gólman Bohemians uchránil hosty od debaklu, v závěru tváří v tvář vychytal Vydru i Klimenta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Bohemians, viktoriáni, výhra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Bohemians 2:0 a v lize vyhráli už čtyřikrát v řadě za sebou  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.