Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně na úvod play off Konferenční ligy zvítězili v Kostanaji 2:1

Fotbalisté Plzně na úvod závěrečného play off Evropské konferenční ligy porazili v Kazachstánu Tobol Kostanaj 2:1 a přiblížili se postupu do skupiny. Všechny branky v Kostanaji, kde je čtyřhodinový posun oproti středoevropskému letnímu času, padly ve druhém poločase. V 73. minutě otevřel skóre Brazilec Cadu, v 90. minutě přidal druhý gól hostů Lukáš Kalvach. V osmé minutě nastavení Serges Deblé snížil z penalty. Odveta na stadionu Viktorie je na programu za týden.

Plzeňští nastoupili ve stejné základní sestavě jako při nedělním ligovém vítězství 2:1 nad Olomoucí. Bojovné úvodní dějství příliš velkých šancí nenabídlo. Ve 22. minutě Kalvach ze standardní situace našel Durosinmiho, jehož hlavičku brankář Konovalov vyrazil na roh.

Hráči Kostanaje se také několikrát dostali do zakončení, ale gólman Staněk si poradil se střelami Iliče a Deblého, Žarynbetov po dalším protiútoku vypálil vedle. Viktorii těsně před pauzou mohl zařídit vedení Bucha, jeho ránu zpoza šestnáctky ale Konovalov vytáhl nad břevno a domácího gólmana poté nepřekonal ani Cadu.

Západočechům se nepovedl vstup do druhé půle a nechali se od kazachstánského soupeře zatlačit. Koubek už v 56. minutě stáhl ze hry Šulce a Durosinmiho, místo nichž nasadil duo Vlkanova, Chorý.

Ten se po chvilce prezentoval nepřesnými akrobatickými "nůžkami" a v 73. minutě připravil vedoucí gól. Po Kopicově centru Chorý hlavou prodloužil míč na Cadua, který zblízka další hlavičkou otevřel skóre. Brazilský krajní bek či záložník vstřelil premiérovou soutěžní branku za Viktorii.

Plzeňští v 90. minutě rozebrali obranu Tobolu a přidali pojistku. Vlkanova obloučkem našel v šestnáctce volného Kalvacha a hostující záložník před brankářem Konovalovem nezaváhal. V tomto ročníku zaznamenal první soutěžní trefu.

Kazachstánský tým ale ještě závěr duelu zdramatizoval. Staněk vyrazil střelu Asrankulova, ale poté v pokutovém území zahrál rukou Hejda a rumunský rozhodčí Barbu po kontrole na videu nařídil pro Tobol penaltu. Tu v osmé minutě nastavení proměnil Deblé.

Západočeši v předkolech evropských pohárů protáhli sérii bez porážky na 11 zápasů. V této sezoně venku i potřetí zvítězili.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Tobol Kostanaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně na úvod play off Konferenční ligy zvítězili v Kostanaji 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.