Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Plzeň doma deklasovala Příbram 4:0, Bucha nastřílel hattrick

Fotbalisté Plzně ve 22. kole první ligy deklasovali poslední Příbram 4:0 především díky třem brankám záložníka Pavla Buchy. Západočeši vyhráli i druhý zápas jarní části sezony pod slovenským trenérem Adriánem Guľou. První gól vstřelil Lukáš Kalvach po Buchově přihrávce.

Viktoria si pojistila druhé místo v soutěži. Na vedoucí Slavii dál ztrácí 13 bodů, na třetí Jablonec má v neúplné tabulce šestibodový náskok. Příbram utrpěla debakl 0:4 i v druhém jarním utkání, v lize prohrála pošesté za sebou a venku nebodovala ani v jedenáctém zápase této ligové sezony.

"Cenné vítězství, ale stále potřebujeme být pokorní a pracovat dále," řekl Guľa na tiskové konferenci. "Plzeň ukázala svoji kvalitu a my zase svoje individuální chyby v obranné fázi," doplnil příbramský kouč Roman Nádvorník.

Domácí, kteří odstartovali jaro výhrou 3:0 v Opavě, začali proti outsiderovi očekávaným náporem. Ve čtvrté minutě Bucha přiklepl míč Kalvachovi, jehož ránu Kvída tečoval do vlastní branky.

V 17. minutě přidali Západočeši druhý gól. Beauguel v šestnáctce vysunul Buchu a ten zblízka prostřelil brankáře Kočího. Jednadvacetiletý záložník dal za Viktorii premiérový soutěžní gól.

Viktoria si proti týmu s nejhorší obranou soutěže vytvářela další šance. Ránu uzdraveného Limberského vyrazil Kočí a poté Hejda hlavičkoval těsně nad branku.

"Chlapcům velmi pomohlo, že jsme měli tak dobrý vstup. Potom přišla taková pasáž, kdy jsme tempo nedokázali do závěru poločasu stupňovat. I tak tam byly dvě velké možnosti ze standardních situací a mohli jsme zápas uzavřít dřív," uvedl Guľa.

Do druhé půle vstoupili aktivněji Středočeši, ale Hruškovu branku vážněji neohrozili. Naopak v 54. minutě na druhé straně Kopic po individuálním průniku těsně minul a Brabcovu hlavičku z rohu pak zase vykopl Kočí.

Domácí se třetí branky dočkali v 62. minutě. Hořava vrátil míč Buchovi, který se vyhnul Dramému a technickým pokusem k tyči obstřelil Kočího. "Měli jsme ve druhém poločase takový patnáctiminutový úsek hry, kdy to z naší strany nebylo špatné. Bohužel jsme nedotáhli nic do nějaké větší šance. Plzeň nás pak potrestala na 3:0 a tím bylo o zápase rozhodnuto," prohlásil Nádvorník.

Poté příbramský Šimek před brankou fauloval Řezníka a rozhodčí Hocek po překontrolování situace na videu nařídil pro Plzeň penaltu. Tu v 72. minutě suverénně proměnil Bucha a připsal si premiérový hattrick v nejvyšší soutěži. Reprezentant do 21 let v součtu s podzimním hostováním v Mladé Boleslavi zaznamenal v ligové sezoně už devět branek, z toho pět dal Příbrami.

"Z toho pohledu, že se mi povedlo dát tři góly a jednu asistenci, to byl určitě nejlepší zápas kariéry. Ale také vím o situacích, kdy jsem zbytečně ztratil balon nebo to špatně vyřešil," podotkl Bucha.

Penaltu šel původně zahrávat Beauguel, ale nakonec míč přenechal mladšímu spoluhráči. "To jsou velmi silné věci, které u mužstva oceňuji," vyzdvihl Guľa gesto francouzského útočníka, kterému v závěru ještě neuznali branku kvůli ofsajdu.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Sport, fotbal, první, 22. kolo, Plzeň, Příbram, FC Viktoria Plzeň, Pavel Bucha, 1. FK Příbram, Adrián Guľa, Lukáš Kalvach, soutěž, Roman Nádvorník, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň doma deklasovala Příbram 4:0, Bucha nastřílel hattrick  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.