Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Poblíž stadionu plzeňské Viktorky postavilo město za 108 milionů korun zázemí pro mladé fotbalisty

Třípatrová budova stojí ve Štruncových sadech poblíž hlavního stadionu FC Viktoria Plzeň. Objekt již začal sloužil mladým nadějným fotbalistům i jejich trenérům. Mají tam k dispozici posilovnu, rozcvičovnu, prostor pro fyzioterapii či regeneraci. Město za tento projekt zaplatilo 108 milionů korun.

„Můžeme naší mládeži nabídnout odpovídající zázemí, které je srovnatelné s podobnými zařízeními v akademiích velkých evropských klubů. Pro mladé hráče i hráčky by měly tyto podmínky být obrovskou motivací, aby na sobě každý den tvrdě pracovali a posouvali se ve svém vývoji,“ uvedl člen představenstva FC Viktoria Plzeň Martin Dellenbach.

Zázemí budou využívat mladí fotbalisté ze západních Čech - klubové děti a mládež včetně dívek a žen, fotbalová akademie i mužský B-tým. „Na příběhu mladého Jana Palusky, Pavla Šulce nebo Robina Hranáče se ukazuje, že investice do mládí má velký smysl. Věřím, že díky novým prostorám v Plzni vyroste řada dalších talentovaných hráčů. Viktorka je silná značka, která na mezinárodní úrovni dělá skvělé jméno našemu městu. Jsem přesvědčen, že je naší povinností o takovou značku pečovat,“ myslí si primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky mládežnický fotbal, fotbalové naděje, nadějní sportovci, mladí sportovci, sport, sportoviště, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poblíž stadionu plzeňské Viktorky postavilo město za 108 milionů korun zázemí pro mladé fotbalisty  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.