Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně zahájili 2. předkolo Konferenční ligy remízou 0:0 s FC Drita

Fotbalisté Plzně vstoupili do 2. předkola Evropské konferenční ligy překvapivou domácí remízou 0:0 s kosovskou Dritou. Favorizovaná Viktoria měla ve druhém poločase drtivou převahu a dvakrát trefila břevno. Odveta se uskuteční za týden v Prištině.

Západočeši ani ve druhém soutěžním utkání po návratu trenéra Miroslava Koubka nezvítězili a nevstřelili gól. V sobotu zahájili novou sezonu první ligy porážkou 0:1 v Teplicích. Koubek udělal oproti duelu v Teplicích pět změn v základní sestavě. Dweh nastoupil ve středu obrany vedle uzdraveného Hejdy, další navrátilec po zranění Cadu hrál na pozici pravého beka. Od začátku dostali šanci i záložníci Traoré s Vydrou a útočník Chorý.

Několik úvodních plzeňských závarů odvrátila obrana Drity, ale ve 14. minutě domácí zaváhali. Tahiri postupoval sám na brankáře Staňka, který ho mimo pokutové území srazil, ale ke štěstí Viktorie dostal pouze žlutou kartu.

Západočeši pak sice častěji drželi míč a kontrolovali hru, ale až v závěru první půle si vytvořili dvě větší šance. Traoré však ve slibné pozici trefil obránce a Chorý zase nohu gólmana Smakiqiho.

Domácí hráči od začátku druhého dějství dominovali. V 49. minutě Chorý hlavou sklepl míč na Vydru a ten zblízka z voleje napálil břevno. V 60. minutě po rohu Smakiqi vyrazil Mosquerovu hlavičku a později zastavil i Chorého pokus hlavou.

Plzeňští si místy vytvořili až drtivý tlak. Hosté vypadali, že už jsou na pokraji sil, a pouze odkopávali míče. Hráči Viktorie se ale dál trápili v zakončení. Neujala se Vydrova střela po otočce, Mosquera tečovanou ranou opět napálil břevno.

Kosovské mužstvo z první šance po změně stran mohlo v 86. minutě skórovat, ale Dabiqaj po brejku těsně minul Staňkovu branku. V závěru už se Plzeňští do většího náporu nedostali, gólmana Smakiqiho neohrozili ani během šestiminutového nastavení.

Viktoria, která pro postup do skupiny potřebuje vyřadit tři soupeře, tak v kvalifikaci evropských pohárů doma přerušila sérii osmi výher.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, 2. předkolo Konferenční ligy, FC Drita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně zahájili 2. předkolo Konferenční ligy remízou 0:0 s FC Drita  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.