Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně v lize po 11 letech podlehli Olomouci, doma prohráli 1:3

Fotbalisté Plzně ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o titul nečekaně prohráli doma s Olomoucí 1:3. Západočeští úřadující mistři v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou nezvítězili a nevyužili šanci definitivně si zajistit konečné třetí místo v tabulce. Viktoria v lize podlehla Hanákům po 18 zápasech a poprvé od března 2012.

V nastavení první půle otevřel skóre plzeňský Rafiu Durosinmi, ale ještě před pauzou vyrovnal vlastním gólem domácí Jan Sýkora. Krátce po změně stran dokonal obrat Dele Israel a pojistku Sigmy přidal v 74. minutě Jan Navrátil. Olomouc vyhrála po čtyřech kolech a udržela naději na čtvrtou příčku, na kterou nyní v neúplné tabulce ztrácí z šesté pozice čtyři body.

Plzeňští si v úvodní čtvrthodince vytvořili dvě velké šance. Chorého hlavičku hostující gólman Macík vyrazil a Kaša poté hlavou trefil tyč. V 17. minutě Kaša z dorážky dostal míč do branky, ale sudí Radina po upozornění od videorozhodčího a kontrole u monitoru gól zrušil kvůli Chorého faulu.

Tento moment domácí značně přibrzdil. Přesto je ve třetí minutě nastavení první půle poslal do vedení Durosinmi hlavičkou o břevno po Kalvachově centru ze standardní situace. Nigerijský útočník zaznamenal třetí gól v ligovém ročníku. Hosté ale za necelé dvě minuty srovnali ze své první střely na branku. Ventúra nacentroval do šestnáctky a po Zorvanově teči Sýkora nešťastně zamířil za vlastního brankáře Staňka.

V 54. minutě Hanáci po povedené akci otočili skóre. Zorvan přihrál do šestnáctky, Fortelný přenechal míč Israelovi a jednadvacetiletý izraelský záložník se ve třetím utkání v české lize dočkal premiérové branky. Ventúra chvíli nato znovu překonal Staňka, ale gól nebyl uznán kvůli Chytilově útočnému faulu. Domácí se nedostávali do velkého tlaku ani šancí, výjimkou byl Vydrova střela z voleje doprostřed branky.

Produktivní Olomouc v 74. minutě potrestala další chybu v plzeňské defenzivě, když Navrátil zužitkoval Chvátalovu přihrávku a prosadil se popáté v ligové sezoně. Západočeši v závěru vyprodukovali pouze několik nepřesných střel a utrpěli osmou porážku v ligové sezoně, z toho sedmou na jaře.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas s Olomoucí, viktoriáni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně v lize po 11 letech podlehli Olomouci, doma prohráli 1:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.