Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plzeň na úvod nadstavby hrála se Slováckem 2:2 a potřetí za sebou nezvítězila

Fotbalisté Plzně v úvodním kole prvoligové nadstavby ve skupině o titul doma remizovali se Slováckem 2:2. Západočeští úřadující mistři v nejvyšší soutěži potřetí za sebou nezvítězili. Všechny branky padly až ve druhém poločase. Viktorii poslal do vedení kapitán Lukáš Hejda, tým z Uherského Hradiště odpověděl zásluhou Jana Kalabišky. Střídající Rafiu Durosinmi v 74. minutě vrátil domácím náskok, ale další náhradník Filip Vecheta stanovil konečný výsledek.

Plzeňští mají na třetím místě neúplné tabulky desetibodový náskok před čtvrtými Bohemians 1905, kteří v neděli nastoupí ve vršovickém derby na Slavii. Na tu Viktoria ztrácí osm bodů, za vedoucí Spartou zaostává o 10 bodů. Slovácko počtvrté z posledních pěti kol neprohrálo a je páté s jednobodovým mankem na Bohemians.

Západočeši začali aktivněji. Mosquera z úhlu těsně přestřelil, slibnou ránu uzdraveného Řezníka, který v lize nastoupil poprvé v sezoně, zablokovala hostující obrana. V 19. minutě Vydra po samostatném úniku od poloviny hřiště nevyzrál na Nguyena a hostující branku pak minul hlavou Holík.

Na přelomu 34. a 35. minuty se zaskvěl Nguyen, jenž vyrazil Kalvachovu střelu a fantasticky si poradil i s následnou hlavičkou Chorého. Ten později nepotrestal ani špatnou domluvu mezi stopery Hofmannem a Kadlecem.

Viktoria výborně vstoupila i do druhé půle. Kalvach z přímého kopu nacentroval do šestnáctky a Hejda hlavou ve 47. minutě otevřel skóre. Třiatřicetiletý stoper vstřelil třetí ligový gól v sezoně, všechny zaznamenal v posledních čtyřech zápasech, do kterých zasáhl.

Slovácko mohlo rychle odpovědět, ale Reinberkovu střelu z úhlu vyrazil Staněk. Plzeňský gólman ale v závěru 64. minuty obrovskou chybou daroval hostům vyrovnání, když mezi nohama propustil slabou Kalabiškovu hlavičku po centru střídajícího Trávníka.

Hosté převzali iniciativu a sahali po obratu, jenže Reinberk hlavou zamířil nad břevno. V 74. minutě Viktoria vstřelila druhý gól. Nguyen ještě vyrazil Kašovu hlavičku, ale Durosinmi z hraniční situace doklepl míč do sítě.

Slovácko odpovědělo už za dvě minuty po rohovém kopu. Bývalý dlouholetý plzeňský záložník Petržela vrátil míč do šestnáctky a Vecheta i s přispěním teče Durosinmiho hlavou překonal nejistého Staňka.

Západočeši ještě mohli získat vedení zpět na svou stranu, ale střídající Kopic vypálil vedle a Sýkorovu tečovanou ránu zneškodnil Nguyen. Jeho branku pak v nastavení přestřelil Durosinmi. Plzeň doma se Slováckem ztratila body po čtyřech ligových výhrách a z posledních 10 kol pouze dvakrát zvítězila.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Slovácko, nadstavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň na úvod nadstavby hrála se Slováckem 2:2 a potřetí za sebou nezvítězila  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.