Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Viktoriáni zahájili zimní přípravu, absolvují také soustředění ve Španělsku s novými posilami

Fotbalisté mistrovské Plzně a aktuální lídři prvoligové tabulky odstartovali zimní přípravu. Kromě dvoufázového tréninku je čeká také lednové soustředění ve Španělsku. Klub informoval také o dvou nových posilách. Smlouvu na dva a půl podepsal reprezentant Matěj Vydra, který naposledy působil v anglickém Burnley. Červenomodrý dres bude oblékat také záložník Roman Květ, jenž přichází z Bohemians.

Třicetiletý reprezentační útočník Matej Vydra přišel jako volný hráč po vypršení smlouvy v anglickém Burnley. Do týmu nastupuje po zranění kolene. „Nicméně nyní už je uzdravený a připravený se zapojit do naší přípravy. Vidím u něj obrovskou motivaci vrátit se zpátky tam, kde byl právě před zraněním, kdy hrál v jedné z nejlepších soutěží světa,“ uvedl generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

„Prohlédl jsem si zázemí klubu a je špičkové pro trénink i regeneraci. Jsem rád, že jsme se domluvili a nyní je na mně, abych se dokázal prosadit a byl přínosem, motivaci mám velkou,“ uvedl Matěj Vydra.

Druhou oznámenou posilou je čtyřiadvacetiletý záložník Roman Květ. Za sebou má povedenou podzimní část ve Fortuna lize, když si připsal hned devět ligových branek a dvě asistence. „Na svůj věk má již hodně ligových zkušeností, je použitelný na více místech v sestavě. Navíc ho velmi dobře zná Pavel Horváth ze společného angažmá v Příbrami. Jsem rád, že ho můžu v našem kádru přivítat hned na startu přípravy,“ pochvaloval si trenér Michal Bílek.

„Jsem strašně rád, že taková nabídka přišla, nebylo moc nad čím přemýšlet. Viktorka je skvělý klub se špičkovým zázemím, aktuální mistr ligy a má opět ty nejvyšší ambice,“ doplnil Roman Květ, který do západočeského klubu míří z Bohemians 1905. Tímto směrem naopak zamířil na půlroční hostování plzeňský gólman Martin Jedlička.

Zimní příprava bude probíhat ve dvou fázích. V té první budou plzeňští fotbalisté využívat tréninkový areál v Luční ulici, kde také sehrají dvě přípravná utkání. První se odehraje 4. ledna proti FCVP Petřín. V dalším utkání vyzvou Pardubice, toto utkání je na programu 7. ledna. Poté odcestují na soustředění do španělského Benidormu. Na Pyrenejském poloostrově čekají viktoriány další tři přípravné zápasy. „Jména soupeřů pro španělské soustředění v těchto dnech finalizují. Jakmile bude vše potvrzené, budeme o soupeřích informovat,“ dodal tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Ohodnoť článek

Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, zimní příprava, přátelská utkání, Španělsko, nové posily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni zahájili zimní přípravu, absolvují také soustředění ve Španělsku s novými posilami  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.