Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Španělská média ocenila viktoriány za to, že proti Barceloně bojovali o dobrý výsledek až do konce

I když FC Viktoria Plzeň prohrála i šesté utkání v Lize mistrů a na plzeňském stadionu ji porazila Barcelona 4:2, vysloužili si viktoriáni uznání od španělských médií. Západočeští outsideři byli oceněni za to, že se nevzdali a až do konce zápasu bojovali o dobrý výsledek. Autor obou domácích branek Tomáš Chorý podle novinářů svlékl slabou barcelonskou obranu.

„Xaviho tým porazil českého soupeře nevýraznou hrou a s nadměrnými chybami v defenzivě. Barcelona uspěla především díky Ferranu Torresovi, ale domácí se nikdy nevzdali," napsal deník Mundo Deportivo ve svém internetovém vydání. „Přestože Barcelona zvítězila, nezanechala v Plzni ten nejlepší dojem. Zejména v obraně pouštěla český tým do nesčetně šancí. Kdyby domácí lépe mířili a dvakrát netrefili tyčku, mohlo být pro favorita zle," doplnil list Sport, který vyzdvihl útočníka Chorého při jeho druhé brance na průběžných 2:3.

„Opět svléknul velmi slabou obranu. Adam Vlkanova nacentroval zleva, domácí hrdina Chorý přeskočil Marcose Alonsa a hlavičkoval do sítě. Navíc se Franck Kessié zranil. Barcelona proti nejskromnějšímu týmu Ligy mistrů nesmírně trpí. Neuvěřitelné," uvedl Sport.

Španělští novináři cítili, že Katalánci závěr duelu v Doosan Areně vypustili. „Viktoria se chtěla rozloučit se ctí a bojovala až do konce. Erik Jirka málem snížil na 3:4, když jeho střelu zastavila tyčka. Na víc už nezbyl čas. Bylo to smutné sbohem pro Barcelonu, která nabídla příliš šancí mnohem horšímu soupeři," upozornil deník Marca. Barca uzavřela katastrofální cestu Ligou mistrů smutným vítězstvím proti Plzní - jednomu z týmů, které inkasovaly nejvíc gólů v historii soutěže," uvedla Marca.

Jak viděl závěrečné utkání trenér Michal Bílek? 

„Jednoznačně nás musím pochválit, protože hráči celý zápas pracovali skvěle. Na druhou stranu se to hodnotí trošku hůř v tom smyslu, že výsledek pro nás není úplně příznivý. Určitě jsme ale odehráli nejlepší utkání ve skupině,“ myslí si o utkání plzeňský trenér Michal Bílek. „Dali jsme dva góly, nastřelili jsme břevno, tyčku... Tento výkon nás do dalších zápasů jednoznačně posílí,“ má jasno kouč.

„Šli jsme do toho s tím, že nemáme co ztratit a může se nám povést něco získat, nebo je alespoň potrápit. Výsledkově to pro nás nedopadlo dobře, ale myslím si, že jsme si všichni zápas užili, stejně tak fanoušci. Byli fantastičtí, byli naším dvanáctým hráčem a za to jim patří velké dík,“ je vděčný Tomáš Chorý. „Jsem strašně šťastný, je to výjimečný okamžik, jen tak se mi nestává dát dva góly do sítě Barcelony,“ usmívá se Choras. „Na druhou stranu mě mrzí výsledek, protože jsme měli na víc. Potrápili jsme je,“ uvědomuje si.

A jaké zkušenosti si Plzeň odnese z letošního nepříliš úspěšného účinkování v Lze mistrů? „Velké příděly, branek jsme dostali opravdu hodně,“ říká s nadsázkou Michal Bílek. „A teď vážně – jsou to zkušenosti, zážitky a obrovská motivace do dalších zápasů. Teď chceme zabojovat o nejvyšší příčky v naší lize a pokusit se dostat do skupiny evropských pohárů i v další sezoně,“ uzavírá kouč Viktorie.

Úřadující čeští šampioni při čtvrté účasti ve skupině elitní soutěže poprvé vyšli bodově naprázdno. Už před dnešním zápasem bylo jasné, že Viktoria obsadí poslední čtvrté místo a Barcelona skončí v "céčku" třetí za postupujícím duem Bayern Mnichov, Inter Milán. Plzeň v šesti duelech dosáhla skóre 5:24, ale negativní rekord skupinové fáze Ligy mistrů včera překonali glasgowští Rangers, kteří uzavřeli skupinu A s šesti porážkami a skóre 2:22. Předtím bylo nejhorší Dinamo Záhřeb bez bodu a se skóre 3:22 z ročníku 2011/12.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Skála, FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, FC Barcelona, zápas s Barcelonou, Liga mistrů UEFA, Tomáš Chorý, Michal Bílek, FC Bayern München, FC Internazionale Milano, Rangers FC, GNK Dinamo Zagreb, Marcos Alonso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Španělská média ocenila viktoriány za to, že proti Barceloně bojovali o dobrý výsledek až do konce  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.