Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzeň udolali Bohemians 1:0 a upevnili si druhé místo

Fotbalisté Plzně v 18. kole první ligy udolali Bohemians 1905 1:0 a na druhém místě tabulky mají pětibodový náskok na třetí Mladou Boleslav. Západočeši také stáhli náskok vedoucí Slavie na osm bodů, úřadující mistři však mají k dobru dnešní zápas s poslední Karvinou. O vítězství Viktorie rozhodl ve 32. minutě Lukáš Kalvach. "Klokani" dál čekají na první venkovní výhru v ligové sezoně. Z deseti zápasů podeváté prohráli.

Domácí se rozjížděli pomalu a za celou první půli se nedostali do souvislejšího tlaku. Řezník ani Kopic přízemními střelami gólmana Le Gianga nepřekvapili, Krmenčík v těžké pozici branku netrefil.

V 32. minutě domácím daroval vedení chybující Jindřišek. Kapitán Bohemians ztratil míč v souboji s Krmenčíkem, pak ho ještě nešťastně přihrál volnému Kalvachovi a plzeňský záložník po snadném průniku do pokutového elegantně překonal Le Gianga.

Do druhé půle vstoupili lépe Pražané, kteří dlouho nepouštěli Plzeň do šancí a v 64. minutě nebyli daleko od vyrovnání. Střídající Keita však po Podaného centru nedokázal přesně zakončit hlavou.

Západočeši se dostali z nečekaného tlaku Bohemians a v 70. minutě mohli přidat pojistku. Další náhradník Hořava však po Krmenčíkově přihrávce ve skluzu ideálně netrefil míč. V nastavení ještě promrzlé fanoušky probral plzeňský brankář Hruška, který neudržel Keitovu střelu, ale dorážku stihla zblokovat obrana.

Viktoria tak porazila vršovického soupeře v desátém z posledních jedenácti duelů nejvyšší soutěže.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Sport, fotbal, první, 18. kolo, Plzeň, Bohemians 1905, FC Viktoria Plzeň, Lukáš Kalvach, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, MFK Karviná, fotbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzeň udolali Bohemians 1:0 a upevnili si druhé místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.