Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Viktoriáni odmítají kritiku fanoušků Bayernu za předražené vstupenky na plzeňské utkání v Lize mistrů

Kritiku německých fanoušků Bayernu Mnichov na předražené vstupenky při utkání Ligy mistrů s FC Viktoria Plzeň odmítlo vedení plzeňského klubu. Podle jeho vyjádření ceny vstupenek nijak neporušují pravidla od UEFA a jsou stejné jak pro hostující, tak pro domácí fanoušky v daných sektorech. Uvedl to klubový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Fanouškům Bayernu Mnichov se hrubě nelíbilo, že za vstupenku museli zaplatit 70 eur, tedy v přepočtu více než 1700 korun, zatímco fanoušci Viktorie platili v Mnichově za vstupenku 1250 korun. Proti cenové politice klubu Němci při utkání protestovali tak, že na prvních 12 minut utkání nechali téměř prázdný sektor hostů na tribuně. Teprve potom němečtí fanoušci na tribunu dorazili. Mezitím ale na plexisklo oddělující tribunu od hrací plochy vylepili velký nápis v angličtině, který zněl: 70 EUR. Nas…. si!

Do domácích sektorů se ve volném prodeji na zápas s Bayernem dala vstupenka pořídit ve čtyřech cenových relacích, a to za 1450, 1700, 3000 a 4100 korun. Hlavní část lístků na Ligu mistrů Západočeši prodali v balíčcích na všechna tři domácí utkání skupiny proti Interu Milán, Bayernu Mnichov a Barceloně. Nejlevnější balíček vyšel po dvacetiprocentní slevě pro permanentkáře Viktorie na 3280 korun, nejdražší byl za 9200 korun. V běžném prodeji stály balíčky od 4100 do 11 500 korun.

Po uvolnění propadlých rezervací Viktoria nabídla do volného prodeje několik stovek vstupenek na jednotlivý zápas. Zatímco na Bayern stál nejdražší lístek 4100 korun, na předchozí o něco méně atraktivní souboj s Interem 3300 korun. Nejlevněji se v běžném prodeji dalo na duel s italským týmem dostat za 1200 korun.

„Po zveřejnění cen na zápasy Ligy mistrů, které jsou pro nás svou atraktivitou a výjimečností víceméně zápasy sezony, jsme ze strany našich fanoušků nezaznamenali žádné negativní reakce. Spíše naopak," uvedl Václav Hanzlík. „Pokud porovnáme kapacity stadionů v Mnichově a Plzni a umístění sektoru pro hostující fanoušky v nejvyšším patře a v bezprostřední blízkosti hrací plochy, přijde nám námi zvolená cena vstupenek naprosto srovnatelná a adekvátní (50 eur/70 eur),“ dodal Hanzlík.

Neúprosná kritika fanoušků Bayernu

„Protestujeme proti cenám vstupenek, které si Viktoria Plzeň účtuje za zápas v Lize mistrů proti našemu týmu. Nejlevnější denní vstupenka stojí 70 eur, což odpovídá pětinásobku ceny oproti obvyklé cenové úrovni vstupenek Viktorie Plzeň v domácí lize. Je neuctivé, jak se tady chováte k fanouškům,“ uvedli ve svém oficiálním prohlášení fanoušci Bayernu z nezávislého sdružení fanoušků Club Nr. 12.

„Hrubě předražené lístky jsou nekonečným příběhem Ligy mistrů. Kvůli tomu zavedla UEFA cenový limit 70 eur za nejlevnější venkovní vstupenku. Tento cenový strop je daleko od reality života fanoušků, protože je příliš vysoký. Fotbal potřebuje společensky přijatelné ceny vstupenek, aby splňoval své vlastní standardy a byl tak sportem pro každého fanouška. Fanoušci jsou ale takto obráni do posledního halíře a to je ostuda,“ pokračovali němečtí příznivci Bayernu.

Na druhou stranu Němci připustili, že krok plzeňského klubu chápou. Upozornili na to, že současná podoba systému profesionálního fotbalu motivuje zejména menší kluby k tomu, aby se snažily získat co nejvíce peněz na zápasech evropských gigantů. V prohlášení dále uvedli, že FC Viktoria Plzeň získala za účast v Lize mistrů nemalé finanční prostředky a s ohledem na to by měla být schopna nabídnout všem fanouškům vstupenky za férové ceny. Řešením by měl být přijatelně vysoký cenový strop vstupenek, který by umožnil fanouškům ze všech sociálních vrstev cestovat na utkání do všech evropských zemí.

V Česku jde o běžnou praxi

Vstupenky na Ligu mistrů tradičně stojí v Česku násobně více než na duely domácí soutěže, neboť tuzemské kluby zdaleka nehrají hlavní fázi každoročně. Slávističtí fanoušci před třemi lety za podobně atraktivní skupinu "milionářské soutěže", v níž byly rovněž Barcelona s Interem a místo Bayernu Dortmund, zaplatili od 4500 do 10 500 korun. Stadion v Edenu má téměř dvojnásobnou kapacitu oproti plzeňské Doosan Areně.

Za nejatraktivnější ligové zápasy v nadstavbové části a proti Slavii a Spartě dají fanoušci v této sezoně v Doosan Areně v první kategorii 490 korun. Slávističtí příznivci v zářijovém ligovém duelu na západě Čech zaplatili za lístek do sektoru hostů 350 korun.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Koláž Drbny (FC Viktoria Plzeň + Twitter/Matt Ford)

Štítky Liga mistrů, fanoušci Bayernu Mnichov, drahé vstupenky, protest, FC Viktoria Plzeň, Václav Hanzlík, vstupenka, FC Bayern München, Liga mistrů UEFA, FK Viktoria Žižkov, UEFA, FC Internazionale Milano, Česko, FC Barcelona, Borussia Dortmund

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni odmítají kritiku fanoušků Bayernu za předražené vstupenky na plzeňské utkání v Lize mistrů  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.