Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeň dokázala vstřelit Bayernu dva góly. Na vítězství to ale nestačilo

Zápas čtvrtého kola Ligy mistrů začal pro domácí pořádně ledovou sprchou a po prvním poločase šli Plzeňané do šaten za stavu 0:4. Úřadující čeští šampioni ale po změně stran odvrátili další debakl a snížili brankami Adama Vlkanovy a střídajícího Jana Klimenta na konečných 2:4. Pro viktoriány to znamená čtvrtou porážku ve skupině C. Naopak bavorský favorit, který minulé úterý deklasoval Viktorii 5:0, i počtvrté naplno bodoval a zajistil si postup do osmifinále.

Hned po pár vteřinách Sadio Mané odcentroval na Leroye Saného, který v dobré pozici mířil mimo tři tyče. V 10. minutě už hosté šli do vedení, Mané si na jeden dotek vyměnil míč s Goretzkou a senegalský univerzál otevřel skóre. O čtyři minuty později bylo ještě hůř – Sané předvedl famózní kolmici na dobrých třicet metrů na Comana, ten z levé strany našel na malém vápně volného Müllera a bylo to 0:2.

Bayern předváděl ofenzivní jízdu i nadále a také z další šance skóroval, Müller odcentroval na Goretzku a ten navýšil vedení na tři góly. Plzeňané měli obrovskou příležitost snížit po velké chybě mnichovské obrany, tu však nevyužil Jhon Mosquera, ani dorážející Tomáš Chorý. Na druhé straně přidal svou druhou branku v utkání Goretzka, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:4.

Zkraje druhého poločasu měli červenomodří další šanci na gólový zápis, ale Erik Jirka z úhlu vypálil jen do boční sítě. Naprosto neuvěřitelný zákrok pak předvedl Sven Ulreich proti hlavičce Luďka Pernici. Zaslouženého snížení se Západočeši dočkali v 62. minutě, když se Adam Vlkanova zpoza vápna trefil fantaticky halfvolejem přímo k tyči.

Čtvrt hodiny před koncem předvedli viktoriáni akci hodné světové extratřídy, díky které zapsali další gól v síti Plzně. Erik Jirka ji celou rozjel přihrávkou na Libora Holíka, jenž z první poslal míč na Jana Klimenta, ten se obtočil přes Benjamina Pavarda a ranou míč uklidil za záda Svena Ulreicha. Na druhé straně hřiště se ohromujícím zákrokem předvedl také Jindřich Staněk, když vychytal z malého vápna střílejícího Ryana Gravenbercha. 

Úřadující čeští šampioni po změně stran odvrátili další debakl a snížili brankami Adama Vlkanovy a střídajícího Jana Klimenta. Na německého giganta to ale v celkovém výsledku nestačilo a prohrála 2:4.  Svěřenci trenéra Michala Bílka sehrají předposlední duel ve skupině za dva týdny v Miláně proti Interu, který dnes remizoval v Barceloně 3:3 a v tabulce udržel druhé místo.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor | Zdroj FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, Liga mistrů, FC Viktoria Plzeň, Bayern Mnichov, FC Bayern München, Adam Vlkanova, Jan Kliment, Liga mistrů UEFA, FK Viktoria Žižkov, Sadio Mané, FC Internazionale Milano, Erik Jirka, FC Barcelona

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň dokázala vstřelit Bayernu dva góly. Na vítězství to ale nestačilo  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.