Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zápas s Bayernem bude obrovskou událostí, chceme být odvážnější než minule, říkají viktoriáni

Fotbalisté Plzně dnes večer přivítají na své domácí půdě favorizovaný Bayern Mnichov. Trenér Michael Bílek i jeho svěřenci slibují, že se pokusí uhrát lepší výsledek než minulý týden, kdy utrpěli debakl 5:0.

Bayern uštědřil Plzni výprask 5:0, Viktorie potřetí v Lize mistrů prohrála

Historie se opakuje. Viktoriáni utrpěli na hřišti Bayernu debakl a stejně jako před devíti lety odjíždí domů s prohrou 5:0. Pro Plzeň se jedná o třetí porážku ve skupině C Ligy mistrů. Naopak Bavorský favorit je nadále stoprocentní. Plzeňané se...

„V prvním utkání Bayern ukázal obrovskou sílu v přechodu do útoku. Po ztrátě balonu podnikali bleskurychlé protiútoky v pěti v šesti hráčích. Budeme si na to muset dávat obrovský pozor,“ uvedl kouč Plzně Michal Bílek. Předchozí zápas s německým gigantem si Západočeši několikrát prošli, aby se poučili ze svých chyb.

„Na videu jsme si něco ukazovali a řekli jsme si k tomu několik slov. Viděli jsme chyby, které jsme dělali. Bayern Mnichov je obrovská kvalita, ale nesmíme proti nim určitě tak brzy inkasovat, a naopak se pokusit skórovat první,“ říká záložník Jan Kopic.

Viktoriáni nastínili, v čem se budou muset zlepšit do dnešního duelu. „Všechny velké týmy mají skvělé represinky, zvlášť, když jsme hluboko pod balonem. Nejzásadnější je, abychom se mohli opřít o hrotového útočníka, než ho doplní ostatní hráči. To se nám daří v lize a potřebujeme to i v zítřejším zápase,“ prozrazuje Kopic.

„Co se týče defenzivy, tak je nesmíme pouštět do rychlých přechodů do útoku, mají v tom obrovskou sílu. Hrajeme doma a budeme chtít sehrát lepší utkání a dosáhnout lepšího výsledku než minulý týden. Budeme se snažit hrát odvážně, chceme ohrožovat jejich branku,“ doplňuje Bílek

O větší kuráži mluví i nadále. „Očekávám, že naše ofenziva bude lepší než minulý týden a budeme mnohem odvážnější. Bayern Mnichov je obrovská značka a významný klub, ale hrajeme doma a chtěli bychom potěšit naše fanoušky. Pro celou Plzeň bude zítřejší zápas obrovská událost a my uděláme maximum pro co nejlepší výsledek,“ slibuje Bílek.

Úřadující čeští šampioni při historicky čtvrté účasti v hlavní fázi elitní soutěže zatím plní roli jasného outsidera. Po úvodní porážce 1:5 v Barceloně doma podlehli Interu Milán 0:2 a v Mnichově byli zcela bez šance. Utkání v Plzni začne ve 21:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Martin Skála

Štítky fobtal, Bayern Mnichov, Liga mistrů, FC Viktoria Plzeň, Michal Bílek, FC Bayern München, Michael Bílek, Jan Kopic, FC Barcelona, FC Internazionale Milano

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas s Bayernem bude obrovskou událostí, chceme být odvážnější než minule, říkají viktoriáni  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.