Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Výhra nad Slavií viktoriánům chutnala. Teď kralují ligové tabulce, navíc se zápasem k dobru

Po velmi nevydařeném úterním utkání v Lize mistrů proti Interu Milán si v neděli viktoriáni spravili chuť v zápasu se svým největším rivalem. Pražskou Slavii porazili jednoznačně 3:0 a tímto výsledkem si zajistili čelo ligové tabulky a navíc ještě mají zápas k dobru. Utkání zhodnotil střelec úvodního gólu z penalty Tomáš Chorý, společně s trenérem Michalem Bílkem.

Plzeň trestala Slavii penaltou už ve druhé minutě. Hostující obránce Eduardo Santos, který v minulé sezoně působil ve Viktorii, dostal totiž červenou kartu za jasný faul. Z pokutového kopu bez problémů natáhl soupeřovu síť Tomáš Chorý. „Na penaltu jsem si věřil, jsem na ně určen. Nevybíral jsem si, kam to kopnu. Proměnil jsem, zaplaťpánbůh za to. Určitě se nám potom hrálo lépe. Zápas jsme zaslouženě zvládli,“ řekl útočník s číslem 15.

„Výhra nad Slavií chutná náramně. Na takový zápas se těšíme celou půl sezonu, stejně jako diváci. Fanoušků přišel plný dům, hnali nás po celou dobu. Odměnili jsme je zaslouženou výhrou 3:0,“ doplnil Choras, který má aktuálně na svém kontě čtyři ligové góly.

Vyloučení hráče Slavie podle trenéra Bílka určitě ovlivnilo vývoj utkání. „Soupeř šel do deseti a my jsme dali důležitou branku. Byli jsme ve výhodě, ale hráli jsme trpělivě a čekali jsme na své šance, které tam byly. Dali jsme tři branky a jsme velmi spokojení,“ konstatoval Michal Bílek.

Plzeň kraluje tabulce na prvním místě s náskokem tří bodů právě na Slavii, a navíc se zápasem k dobru. „Jsme na příčce, kde se nám hrozně líbí, ale mluvit o titulu je ještě předčasné. Je to podobné jako minulou sezonu, také jsme nic nevyhlašovali,“ má jasno trenér Bílek. „Jsme po osmém kole, bavit se o titulu je tedy hodně předčasné. V kabině o tom nepřemýšlíme, půjdeme zase zápas po zápasu,“ souhlasí Chorý.

Díky reprezentační pauze teď čeká na viktoriány zasloužený odpočinek. „Jsme rádi, že jsme skolili takhle silného protivníka. Před reprezentační přestávkou je to velmi dobrá zpráva,“ uvědomuje si kouč FCVP. „Všichni si teď odpočineme a potom do toho zase vletíme naplno!“ slibuje plzeňský střelec.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Skála, Ondřej Pastor, Vratislav Polívka

Štítky FC Viktoria Plzeň, Slavia Praha, zápas se Slavií, viktoriáni porazili Slavii, 3:0, Tomáš Chorý, SK Slavia Praha, Michal Bílek, trenér, Liga mistrů UEFA, FC Internazionale Milano, Eduardo Santos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhra nad Slavií viktoriánům chutnala. Teď kralují ligové tabulce, navíc se zápasem k dobru  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.