Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plzeň udolala v závěru Ostravu a přiblížila se Slavii

Fotbalisté Plzně vyhráli v 28. ligovém kole doma nad Ostravou 2:1. Baník poslal v 39. minutě do vedení Patrizio Stronati, ale ještě do pauzy srovnal Tomáš Chorý a pět minut před koncem otočil stav další útočník Viktorie střídající Jean-David Beauguel, který byl ještě v závěru vyloučen. Obhájce titulu zvítězil potřetí za sebou a z druhého místa v tabulce stáhl ztrátu na vedoucí Slavii před jejím nedělním duelem se Spartou na čtyři body. Baník prohrál popáté z posledních sedmi kol a zůstal pátý.

Baníku znovu chyběl kvůli zranění Baroš, Slezané ale i bez svého kapitána odehráli dobrý úvodní poločas. Jako první ovšem zahrozili domácí. Kayamba se kousek za vápnem uvolnil a Laštůvka jeho střelu vytáhl na roh. Na druhé straně Holzer ani Diop těsně nedosáhli na centr z levé strany.

Domácí začali získávat převahu. V 19. minutě po zákroku Filla na Chorého odpískal sudí Orel penaltu pro Viktorii, ale po zhlédnutí záběrů na videu svůj verdikt odvolal.

Slezané hrozili z brejků, po jednom z nich se uvolnil ve vápně Kuzmanovič a těsně přestřelil. Na druhé straně ve 33. minutě po Kopicově centru usměrnil míč na branku Řezník a hosty zachránil gólman Laštůvka.

Ve 39. minutě se Ostrava dostala do vedení. Rohový kop prodloužil Diop a nabíhající Stronati na zadní tyči doklepl míč do prázdné branky. Slezané dali Plzni v lize gól po sedmi zápasech.

Hostům však vydržel náskok jen šest minut. Na Kopicův centr z přímého kopu na naběhl Chorý a balon nekompromisně hlavou zatloukl do sítě. Už během sedmiminutového nastavení Baník znovu málem vedl. Fleišman obloučkem přehodil gólmana Hrušku a míč směřující do sítě akrobaticky vykopl z brankové čáry s pomocí břevna Hubník.

Po přestávce se Plzeň nemohla dostat do tempa a hosté měli další dvě šance. Jánoš v 58. minutě těsně minul a poté Diop sám před brankou tak dlouho váhal, až mu gólman Hruška odkopl míč.

V 69. minutě měli blízko k vedení Západočeši, dorážku střídající Beauguela do odkryté branky však vykopl Laštůvka. Pět minut před koncem už domácí slavili. Řezník si zaběhl na obranu, poslal míč z první hlavou před branku a volný Beauguel zblízka překonal Laštůvku. Hosté se marně dožadovali odpískání ofsajdu, sudí Orel po poradě s videorozhodčím gól uznal. Beauguel pak během pár minut nasbíral dvě žluté karty a byl vyloučen, Plzeň už ale tři body udržela. Na Baníkem vyhrála podeváté z posledních deseti vzájemných ligových duelů.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branky: 45. Chorý, 85. Beauguel - 39. Stronati. Rozhodčí: Orel - Kříž, Vlček - Adam (video). ŽK: Řezník, Beauguel - Fleišman, Fillo, Stronati. ČK: 90. Beauguel. Diváci: 9725.

Plzeň: Hruška - Řezník, Brabec, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba (46. Kovařík), Čermák (77. Pačinda), Kopic - Chorý (51. Beauguel). Trenér: Vrba.

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš (90. Mešaninov), Jirásek, Granečný (88. Hrubý) - Kuzmanovič (88. O. Šašinka), Diop. Trenér: Páník.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, FC Baník Ostrava, HET liga, HC Vítkovice Ridera, SK Slavia Praha, Jean-David Beauguel, Patrizio Stronati, Tomáš Chorý, AC Sparta Praha

Plzeň udolala v závěru Ostravu a přiblížila se Slavii  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.