Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oblíbený Škoda Sport Park bude i nadále podporovat škodovácká společnost

I nadále zůstává generálním partnerem plzeňského Škoda Sport Parku společnost Škoda Transportation. Vedení Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany podepsalo se škodováckou společností novou smlouvu o pokračování partnerství, která přislíbila roční finanční podporu areálu ve výši 453 tisíc korun.

„Jsem rád, že společnost Škoda Transporation pokračuje v podpoře sportovního vyžití Plzeňáků, a že i díky její finanční podpoře může veřejnost využívat sportovní areál i nadále zdarma. Věřím, že až překonáme současné těžké období související s pandemií, bude opět Škoda Sport Park plný lidí,“ řekl starosta Lumír Aschenbrenner (ODS).

„Dlouhodobá podpora sportovních aktivit a areálů v regionech, kde působíme, je naší velkou prioritou a tato partnerství jsou naším příspěvkem k sociální odpovědnosti firmy vůči lokální komunitě. Například v Plzni dnes potvrzujeme podporu Škoda Sport Parku, který je perfektním místem pro všechny milovníky sportů a věřím, že bude i letos sloužit pro volnočasové aktivity všech Plzeňanů, aktivních sportovců i rodin s dětmi,“ říká Petr Brzezina, Prezident a předseda představenstva skupiny Škoda Transportation.

„Postupně se snažíme celý areál modernizovat. Zpracovali jsme proto studii, na základě které už byla prodloužena in-line dráha, postaveno nové hřiště pro děti a hlavně bylo kompletně zrekonstruováno skate hřiště. To dnes patří k nejmodernějším v republice. Připraveny jsou ale i další investice do areálu, jako je nový mobiliář, úprava pěších tras včetně lávky přes in-line dráhu nebo nový objekt občerstvení v jeho zadní části. Snad nám finanční situace brzy dovolí je také zrealizovat,“ sdělil místostarosta obvodu Jan Fluxa (TOP 09).

Co vše najdete ve Škoda Sport Parku? 

Multifunkční sportovní areál Škoda Sport Park je vybudován a provozován převážně z prostředků MO Plzeň 2 – Slovany a je celoročně volně přístupný. Celková částka, kterou obvod od společnosti Škoda Transportation dosud obdržel, činí 6,68 milionu korun. Ke konci roku 2020 činily celkové náklady do Škoda Sport Parku 46,477 milionů korun. Použití parkoviště a všech sportovišť jsou bezplatná.

Areál navštíví ročně čtyřicet tisíc lidí, kteří mohou využít širokou nabídku sportovišť: od hřišť na fotbal, basketbal, házenou až po beach volejbal, in-line dráhu nebo pétanque. Adrenalinoví nadšenci si mohou vyzkoušet také skate park nebo horolezeckou věž. Od roku 2010 si tu mohou návštěvníci také zapůjčit veškeré sportovní vybavení. Celý areál je osvětlen a je zde i oplocené dětské hřiště s pískovištěm, houpačkami a skluzavkou. Loni se uskutečnila kompletní rekonstrukce dětského hřiště za 992 896 korun z důvodů havarijního stavu.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš / MO Plzeň 2

Štítky Škoda Sport Park, Škoda Transportation, generální partner, sportoviště, Škoda Sport, Plzeň, Plzeň 2-Slovany, Lumír Aschenbrenner, inline brusle, ODS, Petr Brzezina, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbený Škoda Sport Park bude i nadále podporovat škodovácká společnost  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.