Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Atlety AK Škoda Plzeň se čeká první halový závod

Bylo to napínavé, ale nakonec může atletická halová sezóna začít. První závod na sebe nenechá dlouho čekat a odehraje se již tuto sobotu. Klasické atletické mítinky letos nahradí série několika závodů pod názvem Halová atletická liga. V prvním kole, které se uskuteční v pražské Stromovce nebudou chybět ani závodníci z plzeňského klubu.

Hala Otakara Jandery v pražské stromovce už zítra přivítá atlety, mezi kterými nebudou chybět ani vybraní závodníci z AK Škoda Plzeň. V koulařském sektoru sází klub na dvojčata Jakuba a Michala Forejtovi.

„V soutěži trojskokanek uvidíme v modrobílém dresu juniorskou národní rekordmanku Lindu Suchou. Tato talentovaná mladá závodnice se pyšní mistrovskými tituly v trojskoku a skoku dalekém z letní sezóny 2020, a to jak v juniorské, tak seniorské kategorii. Linda bude chtít hned při svém prvním startu sezóny atakovat svůj osobní rekord, který má hodnotu 13,65m, a přiblížit se tak další vysněné metě. Tou je nový český halový rekord do 22 let, jehož držitelkou je česká legenda této disciplíny Šárka Kašpárková výkonem 13,81m,“ přibližuje sekretář a trenér AK Škoda Plzeň Michal Černý.  

Na trati na 300 metrů, která je sice poněkud netradiční, se představí Tereza Petržilková a Tereza Jonášová. Se soupeřkami to ale nebudou mít vůbec lehké. Proti nim totiž nastoupí například Martina Holfmanová a Lada Vondrová. Půjde tak o velmi napínavý souboj jakého byli diváci svědky při loňském letním šampionátu v Plzni.

„Svůj první velký závod mezi seniory si vyzkouší mladičký Jakub Peterka. Tento teprve šestnáctiletý talent v sobě skrývá obrovský potenciál, který bude moci ukázat tento víkend v soutěži dálkařů,“ dodal Černý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prague.eu

Štítky sport, atletika, AK ŠKODA, Plzeň, Škoda, Stromovka, Linda Suchá, Otakar Jandera, Michal Forejt, Šárka Kašpárková, Lada Vondrová, Tereza Petržilková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atlety AK Škoda Plzeň se čeká první halový závod  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.