Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pojede se Jizerská 50? Elita nejspíš ano, testování amatérů ministerstvo odmítlo

Před Vánoci organizátoři Jizerské 50 informovali, že budou v polovině ledna jednat se zástupci Ministerstva zdravotnictví ČR o možných variantách konání 54. ČEZ Jizerské 50. První schůzka proběhla v pátek 15. ledna a odnesli si z ní převážně dobré zprávy.

Závody elitních běžkařů se velmi pravděpodobně uskuteční v plném rozsahu. Jak páteční Benzina Sprint, tak hlavní nedělní závod ČEZ Jizerská 50 v rámci seriálu Visma Ski Classics, se budou moct konat v plném rozsahu za dodržení daných hygienických i bezpečnostních pravidel. Oba závody elitní špičky současného běžeckého lyžování navíc budou před kamerami České televize s přímým přenosem na ČT sport a na Radiožurnálu. Aby vše proběhlo podle pokynů ministerstva a zcela bezpečně, bude akce bez diváků. Celý Bedřichov se na nedělní dopoledne uzavře i pro automobilovou dopravu. Veřejnosti doporučujeme se na běžkách vyhnout trase ČEZ Jizerské 50 v době konání elitního závodu 14. února dopoledne.

ČEZ Jizerská 50 ale není zdaleka jen o profesionálech, to amatéři ji dělají tím čím je – rodinným stříbrem českého sportu. Výsledky jednání o podobě závodů pro hobby sportovce zatím nejsou bohužel známy. Organizátoři předložili v pátek konkrétní návrh konání závodu s individuálními starty v průběhu více závodních dní. Tento návrh byl po schůzce zaslán na Ministerstvo zdravotnictví ČR také elektronicky a nyní musíme vyčkat na vyjádření jeho zástupců. Ti přímo na schůzce rovnou zamítli variantu závodu v původně plánovaném termínu během 3 dnů i pro všechny hobby běžce za předpokladu testování či prokazování se negativním testem.

Přípravy na akci dále naplno pokračují. Organizátoři chtějí zajistit individuální závod tak, aby se na trasu legendární ČEZ Jizerské 50 dostali všichni závodníci, kteří se na 54. ročník zaregistrovali. Na posouzení předložené podoby amatérského závodu s individuálními starty si ministerstvo vzalo další čas na posouzení. Termín rozhodnutí není přesně známý, ale jakmile bude podoba závodu schválena, organizační tým bude své závodníky i širokou veřejnost neprodleně informovat o podrobnostech.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky jizerská 50, jiz50, lyže, závod, Jizerská padesátka, ČEZ, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, běh na lyžích, Vánoce, Benzina, Česká televize, ČT sport, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojede se Jizerská 50? Elita nejspíš ano, testování amatérů ministerstvo odmítlo  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.