Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Chybí vám parťák na kolo? Nadšenci ze spolku Bikeheart pořádají společné vyjížďky

Rádi byste si vyrazili ven na kolo, ale nechce se vám jezdit samotným? Spolek nadšených cyklistů pořádá společné výlety pro ostýchavé dámy i například pro stále aktivní seniory. Výlety jsou většinou celodenní a naplánované tak, že je zvládne každý.

V současné době je v neziskovém spolku padesátka členů. Pokud se někdo chce účastnit společné vyjížďky, členem být nemusí.

„Teď v týdnu máme sedm vyjížděk, většina z nich je zaměřená na horská kola, jedna z nich je silniční vyjížďka. Všechno je určené bez ohledu na věk. Ale máme i specialitky. Tou první je sobotní dámská jízda. Cyklistky, které mají ostych jezdit v té partě nebo strach, že to nezvládnou, tak mají možnost jet tady na tu vyjížďku. A také máme nově skupinu pro seniory, aby skupina starších lidí, kteří stále na kole jezdí, aby se měli kde sdružovat a také, aby i tady ten společenský život související s cyklistikou fungoval dobře,“ říká zakladatelka spolku Bikeheart, Vendula Mirošovská

Kdo se chce vyjížďky účastnit, měl by o sobě dát předem vědět. Bližší informace naleznete ZDE. Cyklovýletem provede takzvaný trasér, který je proškolený i co se týče první pomoci, kdyby náhodou nastaly komplikace. Zájemci mohou vyrazit na svém horském kole a vypovězeni z výletu nebudete ani když s sebou vezmete elektrokolo. Co je ale povinné je samozřejmě helma, pití a náhradní duše. Tempo je nastavené tak, že by trať měl zvládnout ujet i sváteční cyklista.

„My chceme, aby byli cyklisté, řidiči a chodci k sobě tolerantní, aby nevznikaly zbytečné konflikty. Takže se zaměřujeme na edukační kurzy, jak se chovat v silničním provozu nebo v přírodě. Děláme i kurzy první pomoci, protože se často stávají úrazy na kole, tak aby účastníci mezi sebou měli vždy někoho, kdo si v této situaci bude umět poradit. Vyrážíme většinou do nějakého okruhu 30 až 40 kilometrů kolem Plzně a nebo popojíždíme autem někam dál, třeba do Českého lesa nebo na Šumavu.,“ popisuje důvody založení spolku Mirošovská.

Nadšenci předělávají zchátralou budovu v Centrum cyklistiky

Bývalá zdevastovaná kuželkárna ve Štruncových sadech se postupně mění ve svatostánek plzeňských cyklistů. S rekonstrukcí pomáhají dokonce samotní členové, říkají tomu Tour de Štruncák. Momentálně se dodělávají vnitřní prostory. Nejtěžší, co je tento týden čeká je obezdění kulatých oken.

„Pak se začne dělat vnější fasáda a budou se vylévat podlahy, venku už se buduje terasa. Takže na rekonstrukci se stále pracuje, teď máme termín dodání věcí do interiérů šest týdnů, takže do konce července by to mělo být všechno kompletní,“ dodává Vendula Mirošovská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bikeheart / plzen.eu

Štítky Bikeheart, cyklistika, výlet, Plzeň, Plzeňský kraj, cyklista, Bikeheart z. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chybí vám parťák na kolo? Nadšenci ze spolku Bikeheart pořádají společné vyjížďky  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.