Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Návštěvníci šumavského Špičáku prahnou po nových adrenalinových aktivitách

Nové adrenalinové zážitky, lehčí trať pro začínající bikery nebo kvalitní parking pro karavany, to jsou některé podněty od návštěvníků Ski&Bike Špičák. Stovky lidí se před startem letošní letní sezóny v největším šumavském sportovním středisku vyslovili ve speciálním průzkumu k tomu, co by si dále přáli vybudovat nebo zlepšit.

Vedle českých respondentů se do průzkumu zapojili i zahraniční návštěvníci, kteří jezdí z 96 procent výhradně do bikeparku. Na otázku, co je cílem návštěvy Ski&Bike Špičák, odpověděla skoro polovina českých respondentů, že bikepark. Za turistikou míří 44 procent návštěvníků. České turisty nejvíce lákají výlety na ledovcová jezera a rozhledna.

Názor bikerské komunity z tohoto průzkumu sehrál roli při volbě nově plánovaných tratí v bikeparku. „Vybudujeme jednu lehčí pohodovou trať vhodnou pro širokou veřejnost, začátečníky i méně pokročilé jezdce, která nám tady trochu chybí. Již jsme se dohodli s CHKO, za jakých podmínek a kudy povede, nyní už budeme žádat o stavební povolení,“ řekl Vladimír Kasík. Areál na stavbu vydá miliony korun. O podobě trati jedná se staviteli z Kanady. „Chceme maximální standard, který bude co nejvíce ohleduplný ke druhé zóně národního parku,“ konstatoval.

Teď je v areálu osm kilometrů vzájemné propojených tratí, tři jsou hlavní. „Nepůjde o nové trasy, ale revitalizujeme ty současné, hlavně střední obtížnosti, které zatraktivníme. Co nejvíce lehké tratě, které jsou současným trendem, nám trochu chybí. Otevřeme je lidem, kteří nemají sjezdová kola. Nebudou tam skoky ani kameny,“ vysvětlil Kasík.

Turisté i bikeři pak ve svých odpovědích zaslali i svoje představy a doporučení, jak by si představovali další rozvoj letních aktivit či akcí v areálů. Nejčastěji se vyslovovali pro rozšíření o bobovou dráhu, zip line, tedy rychlý adrenalinový sjezd v sedačce na ocelovém laně či více herních atrakcí pro děti. Ohledně doprovodného programu pak pro kulturní akce, hromadné akce pro rodiny s dětmi, zážitkové gastro či výlety s průvodcem. Bikeři si vedle zmíněných tratí přejí pořádání pravidelných večerních párty, ale také zlepšení možnosti ubytování v karavanech. Areál proto vybuduje potřebné přípojky.

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Špičák, Ski&Bike Špičák, letní sezóna, lanovka, bike park, rozhledna, turistický ruch, Šumava, průzkum, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci šumavského Špičáku prahnou po nových adrenalinových aktivitách  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.