Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Viktoriáni mají nového beka, z Liberce přichází jako nová posila Matěj Hybš

Na tři roky se upsal FC Viktoria Plzeň Matěj Hybš s platností od sezony 2020/2021. Pro současného beka Slovanu Liberec půjde o jeho páté angažmá v Česku.

Svou kariéru odstartoval bývalý mládežnický reprezentant v pražské Spartě, odkud postupně zamířil také na hostování do Jihlavy a Jablonce. V září 2017 přestoupil do libereckého Slovanu, ve kterém působí dodnes.

Celkem má v lize vedle jednoho mistrovského titulu na kontě 143 odehraných duelů, vstřetlil šest branek a přidal devět asistencí. Rád se podílí i na tvorbě hry, což dokazuje počet přihrávek v této sezoně – celkem jich bylo již 1 208, pouze osm hráčů v lize jich vyslalo víc.

Na kontě má i zápasy v Evropské lize. Například v sezoně 2012/2013 měl možnost si za Spartu zahrát dvakrát proti Chelsea, předkola Ligy mistrů si vyzkoušel v roce 2015 proti CSKA Moskva. Čtyři duely odehrál v základní skupině EL v sezoně 2015/2016 (proti Asterasu Tripolis a Schalke).

„Matěj je velmi zajímavým a rychlostním typem hráče, který nás zaujal. Po vzájemné debatě a shodě se sportovním ředitelem i trenérem jsme se rozhodli jej oslovit a jsme rádi, že ho v nové sezoně budeme moci vídat ve viktoriánském dresu. Přejeme mu, aby se mu v Plzni líbilo a hlavně dařilo,“ řekl k jeho příchodu generální manažer klubu Adolf Šádek.

Svůj komentář doplnil také trenér Adrian Guľa: „Jsem rád, že můžeme v týmu na novou sezonu přivítat dalšího kvalitního hráče. Nejen z pohledu toho, co má za sebou, ale i z pohledu jeho parametrů a zkušeností věříme, že bude pro celou Viktorku přínosem.“

„Přestup do Plzně vnímám jako velký posun vpřed, další krok v plnění mých snů,“ dodal sám Matěj Hybš. „V Liberci jsem byl od prvního dne spokojený a vděčím mu za strašně moc, teď je to ale další etapa. Plzeň je velký a perspektivní klub se skvělým zázemím. Co jsem mohl poznat, tak všichni jsou nastavení, jak bych chtěl – s touhou se zlepšovat a chtít vyhrávat,“ těší se obdivovatel brazilské legendy Ronaldinha.

„Jdu do klubu, který má nejvyšší ambice, chce vyhrávat tituly a hrát evropské poháry. Přesně to chci i já. Chci si zasloužit místo v sestavě, vyhrát další titul a chci slyšet před zápasem na hřišti znělku Ligy mistrů. Jsou to velké sny, ale ty člověk musí mít, aby byl úspěšný,“ doplňuje mistr ligy 2013/2014.

„O Matěje jsme registrovali i zájem ze zahraničí, nicméně zájem z Viktorky byl ze všech největší, jednání velmi konkrétní a rychlá a hráče určitě přesvědčila i komunikace s vedením klubu a hlavním trenérem,“ uzavřel Daniel Smejkal z agentury IFM-M, jež hráče zastupuje.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, posila, Matěj Hybš, fotbal, FC Slovan Liberec, Česko, AC Sparta Praha, Liga mistrů UEFA, trenér, FK Baumit Jablonec, FC Vysočina Jihlava, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni mají nového beka, z Liberce přichází jako nová posila Matěj Hybš  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.