Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viktoriáni v akci mimo hřiště, rozváží obědy strážníkům městské policie v Plzni

Obědy teď vozí městským policistům hráči A týmu FC Viktoria Plzeň. Snaží se tak pomáhat lidem z první linie, kteří zajišťují bezpečnost a zdraví nejen v době epidemie. Rozvážková služba viktoriánů bude trvat celý tento týden. Vybrané hráče doplňují i trenéři. Strážníkům ze západočeské metropole rozváží obědy z restaurace Klubovka.

Za normálních okolností by dělali lidem radost výkony na hřišti. V této těžké době, kdy nemohou trénovat ani hrát zápasy, tak alespoň pomáhají tam, kde je to potřeba. „Na základě úzké spolupráce s městem Plzeň jsme se domluvili, že pomůžeme vyřešit stravování pro městské strážníky. Po celý týden jim tedy přímo z klubu budeme dovážet obědy zdarma,“ uvedl za management Viktorie Petr Chvojka.

Jako první se úkolu chopila dvojice Matúš Kozáčik a Aleš Hruška, kteří obědy z Klubovky zavezli osobně přímo na stanici strážníků. V úterý je následoval trenér Adrian Guľa s Pavlem Buchou, ve středu pak Marek Bakoš s Janem Kopicem. Vše za přísných hygienických podmínek, samozřejmostí jsou tedy roušky, gumové rukavice nebo co nejmenší osobní kontakt.

„Jsem rád, že se náš klub tímto způsobem zapojil do pomoci lidem, kteří si to zaslouží. Ihned jsem na tuto možnost kývnul a přijel osobně poděkovat,“ řekl během zavážky Aleš Hruška.

„Prožíváme nyní jedno z nejtěžších období za poslední desítky let. Vím, že se naši občané musí vyrovnávat s řadou razantních omezení a změn v pracovním i soukromém životě. Na druhou stranu se ale mezi lidmi zvedla a stále zvedá neskutečná vlna solidarity, což dokazuje například i naše FC Viktoria. Ukazuje se, že to všichni společně můžeme zvládnout,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa (ODS).

„Velmi si vážíme podpory FC Viktoria Plzeň, děkujeme jí, že v tomto pro všechny nelehkém období našim sloužícím strážníkům zpříjemnila část jejich náročné služby a doufáme, že se co nejdříve znovu setkáme, ale tentokrát už při jiné příležitosti, a to na domácím fotbalovém stadionu, abychom mohli dohlédnout na bezpečnost a pořádek při jejich utkáních,“ uvedl zástupce velitele Městské policie Plzeň Michal Rybáček.

„Viktorka touto aktivitou potvrzuje, že je nejen součástí sportovního života, ale veškerého života tady v Plzni a je potřeba jí poděkovat za ocenění strážníků městské policie,“ řekl Martin Zrzavecký (ČSSD), radní města pro oblast bezpečnosti.

Ohodnoť článek

Foto Michal Belšán

Štítky FC Viktoria Plzeň, městská policie, obědy, rozvod obědů, poděkování, hráči, obecní policie, Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Adrián Guľa, ČSSD, ODS, Pavel Bucha, Marek Bakoš, Jan Kopic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni v akci mimo hřiště, rozváží obědy strážníkům městské policie v Plzni  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.