Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Olympijské zlato přiveze do Domažlic japonská oštěpařka Haruka Kitagučiová, která tam žije a trénuje

Zlatá olympijská medaile zamíří po ukončení her i do Domažlic. Postarala se o to japonská oštěpařka Haruka Kitagučiová, která se podle očekávání stala olympijskou vítězkou v hodu oštěpem. Sympatická šampionka našla už před lety v Domažlicích svůj druhý domov. Žije tam a trénuje ji český trenér David Sekerák. Domažličtí občané berou japonskou atletku jako vlastní a jsou na ni náležitě hrdí.

Japonská závodnice z Domažlic poslala oštěp do vzdálenosti 65,80 metru. Ale radují se samozřejmě i všichni čeští fandové, protože bronz vybojovala v našich barvách skvělým výkonem oštěpařka Nikola Ogrodníková. Její oštěp doletěl ve třetím pokusu na značku 63,68 metru. Díky české atletce má naše olympijská výprava už pátou medaili.

Letos v lednu obdržela japonská mistryně světa v hodu oštěpem Haruka Kitagučiová a aktuálně nová olympijská vítězka, pamětní medaili města Domažlice. Na své vrcholné výkony se připravuje právě v Domažlicích. ,,Domažlice se vám staly druhým domovem, jsou pro vás základnou pro rozvoj vašich sportovních aktivit, zde se připravujete na mistrovské soutěže. Chtěl bych vám za vaši příkladnou činnost poděkovat," uvedl v lednu po výčtu mnoha sportovních úspěchů domažlický starosta Stanislav Antoš. Z jeho rukou převzala sportovkyně pamětní medaili během speciální slavnosti v obřadní síni domažlické radnice.

Usměvavá japonská sportovkyně Haruka Kitagučiová za udělení pamětní medaile poděkovala a už tehdy popisovala, jak se připravuje na olympiádu v Paříži. Slíbila že bude hodně makat a poprosila, aby ji místní občané fandili. Sklidila za to velký potlesk a co slíbila, to teď v Paříži také dodržela. A medaili do Domažlic určitě přiveze.

Rodačka z ostrova Hokkaido se už slušně domluví i česky a v Domažlicích bydlí v penzionu svého trenéra, pokud spolu zrovna nejsou někde ve světě na závodech. V Česku obvykle tráví tak pět měsíců v roce. V Domažlicích je samozřejmě velikou celebritou, lidé ji na ulici zastavují, když jde například nakupovat. Určitě Haruku Kitagučiovou po návratu z olympiády čeká v Domažlicích pořádné uvítání. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Josef Babor, Město Domažlice

Štítky Haruka Kitagučiová, Olympijské zlato, zlatá olympijská medaile, oštěpařka, japonská atletka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijské zlato přiveze do Domažlic japonská oštěpařka Haruka Kitagučiová, která tam žije a trénuje  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.