Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Oblíbená Sportmanie bude i letos v srpnu, umožní zájemcům vyzkoušet různé druhy sportů pod vedením trenérů

Plzeň znovu zažije největší sportovní akci pro širokou veřejnost. Sportmanie Plzeň 2024 odstartuje v parku na levém břehu Mže za OC Plzeň Plaza v sobotu 17. srpna a potrvá do neděle 25. srpna. Akce nabídne dětem, mládeži, občanům i návštěvníkům možnost vyzkoušet si na vlastní kůži pod dohledem odborných trenérů sportovních klubů jednotlivé druhy sportů, zúčastnit se besed se známými sportovci a zhlédnout ukázky jednotlivých sportů.

„Sportmanie je skvělou šancí, jak si děti mohou vyzkoušet různé druhy sportů a zároveň se dozvědět detaily o činnosti jednotlivých sportovních klubů. Věřím, že v období letní olympiády v Paříži bude akce opět úspěšná a že se veřejnost bude mít šanci sejít s řadou sportovních hvězd, protože jejich výkony a úspěchy jsou tou nejlepší motivací,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký (ANO).

„Sportmanie, jakožto nejvýznamnější sportovní akce v celém regionu, je moje nejoblíbenější letní akce. Mám totiž možnost se během devíti dnů potkat se zástupci klubů a pobavit se o tom, jak se daří jim a jejich sportovcům. Vidět v jeden okamžik bavit se a sportovat tolik dětí je vždy radost. Letošní rok chystáme řadu novinek, a to především propojení sportu a kultury tak, aby bezmála 50 tisíc návštěvníků mělo bohatší program. Určitě neváhejte dorazit a vyzkoušet si třeba i nevšední sportovní aktivity,“ zdůraznil Tomáš Morávek (PRO Plzeň), radní města Plzně pro oblast podpory, sportu, mládeže a tělovýchovy.

Už tento týden startuje Roadshow Plzeňského kraje

Stejně jako v minulých letech i letos bude Sportmanii Plzeň na konci června propagovat po okresních městech Roadshow Sportmanie Plzeňského kraje, 17. 6. Tachov, areál Rychta, 18. 6. Klatovy, náměstí Míru, 19. 6. Rokycany, Masarykovo náměstí a 21. 6. zavítá akce do Domažlic na náměstí Míru. Roadshow potrvá vždy od 8.30 do 17.30 hodin, zúčastní se jí žáci základních a středních škol, a kromě nejrůznějších sportovních stanovišť s místními kluby budou její součástí také horolezecká stěna, slackline, skimboarding nebo vodní skluzavka.

Medaile a návrat sbírání razítek

Sportovní stanoviště se budou na Sportmanii 2024 opět po třech dnech střídat, v každém bloku se představí zhruba čtyřicítka sportů. Zůstává osvědčený systém udělování bronzových, stříbrných a zlatých medailí dětem do patnácti let po splnění jednoduchých kritérií. Potvrzení o absolvování jednotlivých stanovišť potřebná pro získání medaile budou děti nebo jejich rodiče sbírat načtením QR kódu do aplikace v mobilním telefonu.

Sportmanie se ale letos vrací i k tradičnímu modelu papírových kartiček, do kterých bude možné sbírat klasická razítka. „Nové bude umístění podia přímo u skateparku. Program jsme obohatili o mnohá kulturní vystoupení. Ani letos nebudou chybět oblíbené autogramiády, exhibice, představení sportovních klubů a různé soutěže,“ připomněla vedoucí Odboru sportu MMP Linda Štochlová.

Rekonstruovaná podoba parku umožňuje snazší orientaci návštěvníků a lepší přístup k vodě, chystají se tedy sportovních aktivity na řece Mži. Nově se mohou návštěvníci těšit také na stanoviště Českého klubu vodáků.

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Vaiz

Štítky Sportmanie, sportovní akce, Roadshow Sportmanie, OC Plzeň Plaza.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbená Sportmanie bude i letos v srpnu, umožní zájemcům vyzkoušet různé druhy sportů pod vedením trenérů  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.