Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Viktorián T9Laky vyhrál charitativní turnaj ve hře FIFA, výtěžek šel pro FN Bulovka

Protože má i fotbalová extraliga nucenou přestávku z důvodu koronavirové pandemie, přestěhoval se fotbal alespoň dočasně do virtuálního světa elektronického sportu. Česká Esportová hráčská špička si zahrála charitativní turnaj ve hře FIFA. Vítězem se stal Lukáš Pour (T9Laky), reprezentant eSport FC Viktora Plzeň.

Ve speciálním charitativním turnaji pořádaném týmem Entropiq se potkal plzeňský hráč se zástupci Sparty, Teplic či týmů Sampi a Entropiq.  Celý turnaj pak Laky dokázal vyhrát po finálovém dvojzápase se Seronem. Dalšími účastníky byli Emerickson ze Sparty, Dalas94 reprezentující Teplice, Seron z týmu Sampi a Riijk z pořádajícího týmu Entropiq.

Všichni hráči se nejprve střetli ve skupině systémem „každý s každým“, načež následně dva nejlepší hráči obstarali finále na dva vítězné zápasy. Laky zvládl celý turnaj výborně, hned v prvních dvou zápasech si připsal dvě vítězství, následovaly dvě remízy a ve finálovém střetu se Seronem pak opět dvě další výhry.

Sportovní úspěch byl ale tentokráte vedlejší. Hlavním cílem více než pětihodinového streamu bylo získání prostředků na pomoc infekčnímu oddělení FN Bulovka při aktuální pandemii koronaviru. Díky partnerům projektu, všem fanouškům a účastníkům se nakonec podařilo vybrat více než 170 000 Kč!

Turnaj komentovali fotbalisté Lukáš Vácha a Jakub Podaný, fanoušci ho mohli sledovat na platformě Twitch. Tam také mohli přispívat. 

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky eSport, T9Laky, FC Viktoria Plzeň, FIFA, Nemocnice Na Bulovce, AC Sparta Praha, FK Teplice, pandemie covidu-19, Lukáš Vácha, Jakub Podaný, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktorián T9Laky vyhrál charitativní turnaj ve hře FIFA, výtěžek šel pro FN Bulovka  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.