Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Mladým sportovcům koronavirus zničil životní závody i soustředění, mohou jen trénovat

Jen velmi obtížně mohou za současné situace trénovat mladí sportovci, členové Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje. Fungují v omezených podmínkách podle svých individuálních plánů.

„Atleti zrušili soustředění ve Španělsku, plavci odvolali soustředění na Kypru. Ty to postihlo nejvíce, protože nemají přístup do bazénu, takže posiluji a trénují, všechno v domácích podmínkách. Příkladem jde Tenista Jonáš Forejtek, který má před sebou kondiční cyklus. Včera absolvoval kondiční tréninkové jednotky,“ popsal složité podmínky manažer akademie Luboš Koželuh.  

Do výhody se dostávají sportovci jako je lukostřelec Daniel Bouřil, kteří jsou zvyklí trénovat doma, stejně tak střelci a střelkyně jako například Veronika Zajíčková nebo Tereza Tomanová. Slalomářky na divoké vodě, Antonie Galušková a její sestra Bára, zase do poslední chvíle makaly na jihozápadě Francie, vrátily se a teď jsou samozřejmě v karanténě.

Smutná je i boxerka Lenka Bernardová, která se podle slov Koželuha snažila do poslední chvíle dostat na olympiádu. V pondělí 16.březa měla boxovat v Londýně, zrušili jí kvalifikaci na místě. „Golfisté Tereza Koželuhová, Kryštof Strýček, Dan Hlaváček, Nikola Tuková trénovali podle možností v teple, všichni jsou zpět a budou se připravovat individuálně,“ konstatoval Luboš Koželuh.

Triatlonisty současný stav postihl jen částečně, individuálně trénují běh a kolo, pouze plavání nahrazují individuálními kondičními tréninky. „A tak je to podobné u všech 60 členů akademie, tréninkové deníky jednotlivých sportovců se podobají jako vejce vejci. Kondice, běh, kondice,“ doplnil Luboš Koželuh.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto facebook AIS

Štítky akademie individuálních sportů, koronavirus, trénink, Luboš Koželuh, Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje, z. s., Jonáš Forejtek, olympijské hry, Španělsko, Kypr, Antonie Galušková, Francie, Londýn, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladým sportovcům koronavirus zničil životní závody i soustředění, mohou jen trénovat  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.