Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Cenný bronz, plzeňská triatlonistka Tereza Zimovjanová vybojovala medaili v závodě světového poháru 

Plzeňská triatlonistka Tereza Zimovjanová vybojovala svou první medaili ve Světovém poháru! V jihokorejském Tchongjongu obsadila v sobotu 21. října fantastické 3. místo, čímž překonala své životní maximum. Zlato získala Američanka Gwen Jorgensenová.

Zimovjanová se dostala v úplném závěru sezony do fantastické formy! Minulý týden obsadila v závodě Světového poháru v čínském Čcheng-tu 5. místo, čímž dosáhla na svůj nejlepší výsledek v kariéře. A nyní ho ještě překonala.

„Tenhle rok byl šílený kvůli všem těm zraněním a nemocem, co jsem prodělala. Teď mám ale strašnou, strašnou, strašnou radost! Nemůžu tomu uvěřit, protože tu bylo docela nadupané startovní pole. Loni jsem tu byla třicátá, tak jsem z toho výsledku umazala nulu,“ vzkázala Tereza Zimovjanová bezprostředně po závodu na distancích sprint triatlonu. „Ze tří závodů, co teď v Asii jedu, byl tohle jediný sprint, který mi sedí víc než olympijská trať. Tak jsem ráda, že se mi to podařilo využít.“

Na start přitom nešla v ideálním rozpoložení. „Byla jsem skoro celou noc vzhůru, podařilo se mi usnout přibližně na tři hodiny. Navíc jsem dostala menstruaci. A ještě byla opravdu velká zima, přibližně deset stupňů, takže se plavalo v neoprenu,“ popsala plzeňská závodnice. Po 750 metrech plavání šla z vody na 24. pozici, když na nejrychlejší závodnice ztratila 26 sekund. „Na kole jsme pak hodně pracovaly, abychom sjely první skupinu, což se nám naštěstí podařilo už na konci prvního ze tří okruhů, takže super,“ řekla k 20 km cyklistice.

Stejně jako v Číně i tentokrát Zimovjanové skvěle vyšlo druhé depo, po kterém šla do 5 km běhu ve vedení. „V depu jsem kvůli té zimě ani necítila prsty u nohou, nešly mi nazout boty, ale stejně jsme vybíhaly první s Yuko Takahashi. Moc jsem nechápala, že jsem stále vepředu a pořád jsem si říkala, že nás někdo musí předběhnout. Přibližně kilák před cílem nás v kopečku předběhla Gwen Jorgensen. A Yuko se pak podařilo zrychlit,“ popsala závod Zimovjanová.

Zvítězila Gwen Jorgensenová. Zlatá olympijská medailistka z Ria a letošní vítězka Světového poháru v Karlových Varech triumfovala v čase 58:16. Druhá Japonka Takahashiová byla o čtyři vteřiny pomalejší, Zimovjanová zaostala za zlatem o sedm sekund. Příští týden čeká českou závodnici ještě poslední závod z její asijské tour. O další úspěch bude bojovat na Světovém poháru v japonském Mijazaki.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Česká triatlonová asociace

Štítky triatlon, světový pohár, Tereza Zimovjanová, bronzová medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenný bronz, plzeňská triatlonistka Tereza Zimovjanová vybojovala medaili v závodě světového poháru   |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.