Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Neslyšící sportovci získali nové zázemí za 46 milionů, stará klubovna jim vyhořela

V těsném sousedství komplexu Krašovská Aktivity centrum v Plzni na Lochotíně vznikl nový sportovní areál pro SK Neslyšících Plzeň. Klub letos slaví 80. výročí a město tak sportovcům udělalo radost novým a kvalitnějším zázemím, než bylo to v Lobzích, kde klubovna dokonce vyhořela. Město za nový areál zaplatilo 45,8 milionu korun.

„Mám radost, že se pro SK Neslyšících Plzeň podařilo vybudovat nové prostory, ve kterých nechybí klubovna, potřebné zázemí a samozřejmě sportoviště. Pevně věřím, že areál v Krašovské ulici je pro spolek dostatečnou satisfakcí za vyhořelou klubovnu v Lobzích, která by navíc musela ustoupit stavbě silnice první třídy,“ uvedl primátor Roman Zarzycký (ANO).

Klubu bude sloužit venkovní víceúčelové hřiště, hřiště na beachvolejbal a tři hřiště na pétanque. U zázemí pro SK Neslyšících vzniklo rovněž nové parkoviště pro 22 aut a dvě místa jsou vyhrazena pro imobilní řidiče.


V roce 2018 zachvátil prostory klubu požár, foto: HZS Plzeňského kraje

„Hlavní vstup do klubovny se nachází na západní straně. Dále přes prosklené zádveří je přístup do herny, sociálního zařízení nebo do administrativní části klubu, která se skládá z jednací místnosti pro zasedání výboru a dvou kanceláří. Hlavní místnost herny plní funkci společenskou i sportovní, prostřednictvím francouzských oken je možné vyjít na krytou terasu. V čele sálu je vstup do chodby se šatnami a do zázemí občerstvení,“ popsala městského odboru správy infrastruktury Veronika Vítová.

Sportovní klub Neslyšících Plzeň vznikl v roce 1943 pod názvem Sportovní klub Hluchoněmých. Od té doby neustále měnil svoje místo působení. Od začátku 60. let minulého století se nacházel v prostorách SK v Plzni Lobzích, které měly nevlídné sociální i tréninkové zázemí. Více než 25 let se hovořilo o tom, že stávající místo bude nutné opustit proto, že přes pozemek SK Neslyšících povede pozemní komunikace. V roce 2018 stávající prostory vyhořely a díky investici města Plzně tak mají nyní neslyšící sportovci odpovídající zázemí pro svou činnost. 

Ohodnoť článek

Foto Monika Krausová

Štítky SK Neslyšících Plzeň, sportovní areál, nový areál, sportoviště, klubovna, neslyšící sportovci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neslyšící sportovci získali nové zázemí za 46 milionů, stará klubovna jim vyhořela  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.