Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

S Dritou to bude podobný zápas jako v Teplicích, musíme se zlepšit a přijmout roli favorita, říká trenér Koubek

Viktoriány čeká úvodní duel 2. předkola Evropské konferenční ligy, kdy na domácí půdě nastoupí proti kosovské Dritě. Trenér Miroslav Koubek na tiskové konferenci připustil, že jeho svěřence rozhodně nečeká lehký soupeř. Stále také není jisté, zda do zápasu nastoupí i kapitán Plzně Lukáš Hejda. Tento klíčový hráč nedohrál ligové utkání proti Teplicím, kdy Západočeši prohráli 0:1. O jeho startu proti Dritě se podle kouče rozhodne chvíli přes samotným začátkem utkání.

Po nepovedeném vstupu do domácí ligy čeká viktoriány těžká zkouška. Už dnes v 19. hodin vstupují do pohárové Evropy. „Scénář a herní obraz bude podobný jako v Teplicích. Určitě to bude dobývání dobře organizovaného tuhého bloku. Analyzovali jsme si co bylo špatně v Teplicích a doufám, že na tyto nedostatky budeme správně reagovat. Drita je dobré mužstvo, chováme k němu respekt, ale zároveň neodmítáme roli favorita, tu musíme přijmout,“ uvedl kouč Miroslav Koubek na tiskové konferenci.

„Musíme dát góly, protože budou důležité do odvety. Musíme se celkově zlepšit v bojovnosti, pohybu, držení míče a celkově musíme být nebezpečnější. Už jsme viděli nějaké záběry ze zápasů Drity. Mají defenzivu velmi dobře zvládnutou,“ zhodnotil soupeře záložník Lukáš Kalvach.

Chce to zlepšit standardky

Plzeňané potřebují podle Kalvacha zlepšit i standardní situace, které se jim právě proti Teplicích nedařilo využít. „Standardky trénujeme víceméně každý týden. V Teplicích jich bylo hodně, bohužel jsme z nich nebyli moc nebezpeční, hlavně v druhé půli. Jsem jeden z těch, co je kopou, takže zodpovědnost padá i na mě. Doufám, že se to zlepší a budeme ze standardek nebezpeční, protože jsou jinak naše velká síla," myslí si Kalvach.

Kubek také doufá, že do čtvrtečního utkání promluvá také kapitán Lukáš Hejda. Třiatřicetiletý Hejda v si v zápase proti Teplicím poranil kotník a musel dostoupit. „Lékařské oddělení dělá všechno, aby ten start eventuálně byl možný, ale v současné době to tak ještě není. Rozhodnou zítřejší hodiny před zápasem. Uvidíme, jak na tom bude. Dělá se možné nemožné," řekl Koubek na tiskové konferenci.

Plzeňské fotbalisty přijde na stadion také podpořit tenistka a wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová. Před zápasem ji budou moci fanoušci přivítat a pokochat se pohledem na legendární tenisovou trofej.  „Je super, že nás přijede podpořit tak skvělá hráčka po takovém úspěchu. Jsme za to všichni rádi, že tady bude a že nám bude fandit, my jsme jí zase drželi palce na soustředění," uzavřel Kalvach.

Ohodnoť článek

Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, FC Drita, Miroslav Koubek, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Dritou to bude podobný zápas jako v Teplicích, musíme se zlepšit a přijmout roli favorita, říká trenér Koubek  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.