Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Ukrajinec u soudu vyfasoval podmínku za drsné napadení řidiče autobusu. Cizinec si odmítl nasadit respirátor

Za napadení řidiče autobusu uložil klatovský okresní soud dvouletý podmíněný trest třiapadesátiletému Ukrajinci. Ten v opilosti na řidiče autobusu zaútočil pěstí letos v březnu kvůli tomu, že ho šofér vyzval, aby si před nástupem do vozidla nasadil respirátor k ochraně dýchacích cest.

Jak uvedl jako první server novinky.cz, soud případ neprojednával v hlavním líčení. Rozhodnutí vydal formou trestního příkazu, který ale zatím není pravomocný. Do autobusu nastupoval opilý muž 9. března ve večerních hodinách na autobusové zastávce v Domažlické ulici. „Řidič muže vyzval, aby si nasadil respirátor k ochraně dýchacích cest, ale cestující odmítl. Podezřelý muž rukou sevřenou v pěst udeřil šoféra do hlavy a z místa utekl,“ popsala napadení mluvčí policie Dana Ladmanová.

Spravedlnosti ale dlouho pachatel neunikal. Policistům se brzy podařilo zjistit totožnost útočníka, který pobýval ve městě. Ve zkráceném přípravném řízení převzal Ukrajinec sdělení podezření ze spáchání výtržnictví. „Pachatel způsobil řidiči újmu, když mu poničil dioptrické brýle, řetízek a poškodil mu i umělý chrup. Škoda se vyšplhala na 1 650 korun,“ dodala mluvčí policie.

Ukrajinec žijící v Česku už delší dobu se k činu doznal a svého jednání litoval. Připustil, že má problémy s nadměrnou konzumací alkoholu a sliboval, že se půjde léčit.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podmníněný trest, okresní soud, násilí, útok na řidiče autobusu, napadl řidiče autobusu, opilý muž, Ukrajinec, výtržnictví, řidič autobusu, respirátor, napadení, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinec u soudu vyfasoval podmínku za drsné napadení řidiče autobusu. Cizinec si odmítl nasadit respirátor  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.