Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trojice opilých cizinců odčerpala z bagru litry nafty, policie je dopadla přímo na místě činu

Zatímco dva lupiči seděli v autě, třetí polehával na zadních sedlech auta, jež mělo plný kufr kanystrů s kradenou naftou. Přesně takový výjev se naskytl policistům, kteří zaparkovaný vůz nalezli přímo u stavby nové silnice nedaleko Přeštic.

Krátce před jedenáctou hodinou večerní se na přeštické policisty obrátil volající s tím, že kdosi odčerpal naftu z bagru zaparkovaného u stavby nové komunikace. „Policisté ihned vyjeli na místo události a nedaleko poškozeného pracovního stroje stálo osobní motorové vozidlo. Policisté uviděli uvnitř vozu sedět dva muže a na zadních sedačkách ležel další,“ popsala policejní mluvčí Eva Červenková.

Trojice zlodějů si vyhlédla na stavbě bagr, foto: Policie ČR

Pak už jen stačilo otevřít kufr u auta a bylo jasné, že našli dotyčné zloděje. V zavazadlovém prostoru se totiž nacházelo několik plastových kanystrů s celkem 148 litry motorové nafty. Policisté podezřelé muže na místě zadrželi a provedli u nich dechovou zkoušku. Pětačtyřicetiletý cizinec sedící za volantem nadýchal 2,6 promile. Jeho o rok mladší komplic sedící na sedadle spolujezdce nadýchal 2 promile. Poslední z trojlístku zlodějů dechovou zkoušku odmítl.

„Přivolaný kriminalistický technik zajistil veškeré stopy a po provedených úkonech si všichni tři zadržení převzali sdělení ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství a byli propuštění ze zadržení,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, zloději nafty, odčerpání nafty, krádež pohonných hmot, Přeštice, motorová nafta, bagr, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice opilých cizinců odčerpala z bagru litry nafty, policie je dopadla přímo na místě činu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.