Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Dívka po útěku z psychiatrické nemocnice chtěla skočit z mostu do kolejiště, policisté jí to rozmluvili

Nešťastná dívka utekla v odpoledních hodinách z nemocnice Dobřanech. Zdravotnický personál okamžitě zalarmoval policii, která mladou pacientku hledala v blízkém i širém okolí. Slečnu nakonec našla hlídka, která zrovna projížděla obcí vzdálené zhruba sedm kilometrů od léčebny. Jakmile policisté dívku na okraji mostu nad železniční tratí uviděli, okamžitě s ní začali mluvit a snažili se jí vše rozmluvit.

Bylo krátce po 16. hodině, když se na policii obrátili pracovníci z nemocnice v Dobřanech. Z léčebny utekla mladistvá pacientka a hrozilo, že by si mohla ublížit. Ihned se rozjelo pátrání. Zhruba po hodině se ozvala hlídka policistů, která nalezla dívku na mostě nad železniční tratí v Chotěšově.

„Dobřanští policisté ihned zareagovali a začali s mladou dívkou komunikovat a vyjednávat. Dívka byla viditelně silně rozrušená a chtěla ukončit skokem svůj život. Dokonce v jedné chvíli zcela přelezla železné zábradlí, ale policisté správně zareagovali a přemluvili ji k návratu zpět za zábradlí,“ popisuje policejní mluvčí Eva Červenková.

Po několika minutách se strážcům zákona podařilo dívku přemluvit, aby slezla z betonové zídky mostu. „Této situace policisté využili, přiblížili se k dívce, zachytili ji a zabránili tak dalšímu neuvážlivému jednání. Policisté předali dívku zdravotnickému personálu a i nadále se zabývají veškerými okolnosti případu,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Dobřany, Psychiatrická nemocnice Dobřany, úprchlý pacient, pokus o sebevraždu, skok z mostu, vyjednávání, záchrana života, nemocnice, Chotěšov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dívka po útěku z psychiatrické nemocnice chtěla skočit z mostu do kolejiště, policisté jí to rozmluvili  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.