Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pracovník firmy se nadýchal jedovatých výparů, které unikly z nádrže po nečekané chemické reakci

Únik jedovaté látky likvidovali hasiči v areálu firmy v plzeňské městské části Slovany. Záchranáři transportovali do nemocnice padesátiletého muže, který se nadýchal výparů.

Incident se stal před půl osmou ráno, kdy jeden ze zaměstnanců omylem nalil chlornan sodný do nádrže, ve které se nacházelo zbytkové množství kyseliny sírové. Způsobil tak chemickou reakci v důsledku které unikly jedovaté výpary. Těch se následně nadýchal jeden pracovník. „Záchranáři na místě muže ošetřili a zajistili k transportu. Byl při vědomí a převezli jsme ho na emergency do fakultní nemocnice na Lochotíně,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Z objektu firmy, který ohrožovala nebezpečná látka, hasiči evakuovali celkem sedm osob. Kromě jednoho zraněného muže byli všichni ostatní v pořádku. Na místo úniku přijeli naši experti z Laboratoře Třemošná, kteří prováděli měření koncentrací,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Zjistili, že už nehrozí další únik a situace v areálu firmy je bezpečná. Vyšetřováním případu se teď zabývá policie.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky únik jedované látky, nadýchal se jedovaté látky, únik chloru, kyselina sírová, vypařování, Lochotín, Třemošná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracovník firmy se nadýchal jedovatých výparů, které unikly z nádrže po nečekané chemické reakci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.