Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Soud v Plzni pustil z vazby muže žalované za vraždu z roku 2008

Krajský soud v Plzni dnes propustil z vazby dva muže obžalované z vraždy z roku 2008. Obžaloba klade bývalému policistovi Martinu Novotnému a jeho společníkovi Aleši Šeptákovi za vinu to, že na odlehlém místě na Chebsku usmýkali za jedoucím autem šestadvacetiletého muže. Muže policie obvinila loni. Soud je dnes po 17 měsících propustil z vazby, až doživotní vězení jim ale v pokračujícím líčení stále hrozí, uvedl server iDNES.cz. Oba obžalovaní vinu popírají.

"Je nezbytné znovu vyslechnout utajeného svědka, který je v kauze klíčový. Na základě jeho výpovědi bylo zahájeno trestní stíhání. V současnosti není jisté, kdy jej bude možné vyslechnout, a to s ohledem na jeho zdravotní stav. Vazba obžalovaných může trvat jen nezbytně nutnou dobu. Za daného stavu jsme dospěli k závěru, že vazba nyní není nutná, že obžalovaní mohou být na svobodě," cituje server předsedu senátu.

K rozhodnutí dospěl soud po projednání dokumentace z utajované části spisu od Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), uvedl server. Dokumenty se týkaly svědka, jenž u soudu vypovídá v utajení. Právě na základě jeho tvrzení Novotného a Šeptáka loni policie zadržela. Svědek letos u soudu vypověděl, že v kritický den ke konci listopadu 2008 se u přehrady Bílý Halštrov u Aše míjel se svým vozem s druhým autem, v němž jel Šepták, Novotný a ještě jeden člověk, kterého neviděl.

Ve zpětném zrcátku pak zahlédl, jak auto za sebou na provaze táhne člověka. Když se po chvíli vrátil na místo, auto už tam nebylo. Mrtvý muž s mnohačetnými zraněními byl nalezen ráno u silnice. Soud dnes konstatoval, že z dokumentů GIBS vyplývají tak závažné skutečnosti, že je nutné svědka znovu vyslechnout. "Jsou v nich věci, které se diametrálně liší od jeho výpovědí před soudem," cituje iDNES.cz soudce. Tajný svědek je ale sám stíhaný a soud má informace, že jeho zdravotní stav v nejbližší době neumožňuje výslech.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, vražda, Chebsko, Martin Novotný, Plzeň, Krajský soud v Plzni, okres Cheb, GIBS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud v Plzni pustil z vazby muže žalované za vraždu z roku 2008  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.