Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Zloděj netroškařil a z hospody si odnesl 254 krabiček cigaret, policie si na něj počkala před vchodem

Recidivista si vyhlédl restauraci v jedné menší obci na Blovicku. Do objektu se vkradl v brzkých ranních hodinách a zaměřil se výhradně na cigarety. Celkem si odnesl 254 krabiček za desítky tisíc korun. Daleko ale nedošel, hned za dveřmi totiž narazil na přivolanou policejní hlídku. Ve velkém kradl také mladík v Plzni, který si z drogerie nepozorovaně odnesl 72 kusů kondomů.

Sedmačtyřicetiletý muž se mezi šestou a sedmou hodinou ráno vloupal do restaurace na jižním Plzeňsku. Jakmile se dostal do objektu, zaměřil svou pozornost na cigaretový automat, ze kterého násilím vydoloval 254 krabiček cigaret různých druhů v celkové hodnotě přes 30 tisíc korun.

„S cigaretami pak vyšel z hospody ven, kde ale narazil na policejní hlídku, kterou přivolala hostinská, jež se během vloupání nacházela uvnitř a o podezřelém hluku vyrozuměla policii. Hlídka muže zadržela a provedla s ním potřebné úkony, případem se policisté i nadále zabývají,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan a doplnil, že muž kradl i v minulosti, a tak mu nyní hrozí až tříletý trest.

Ve vězení si posedí i mladý muž z Plzeňska, jenž řádil v obchodě na Doubravce. „Na prodejní ploše v obchodě měl odcizit z prodejního regálu 24 kusů balení pánské ochrany, které si měl vložit do nákupního košíku, se kterým přešel do oddělení textilu. Zde si měl celkem 72 kusů kondomů za více jak 13 tisíc korun uschovat do s sebou přinesené igelitové tašky a s takto ukrytým zbožím odejít z prodejní plochy bez zaplacení, a to zadním vchodem,“ popsala mužovo počínání policistka Veronika Horková.

Policisté posléze během prověřování případu zjistili, že kradl jednadvacetiletý muž a nejednal takto poprvé. „Soudce uvalil na muže vazbu za předchozí páchanou trestnou činnost majetkového charakteru,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, Blovicko, krádež cigaret, krádež kondomů, cigareta, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj netroškařil a z hospody si odnesl 254 krabiček cigaret, policie si na něj počkala před vchodem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.