Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž uvěřil, že kupuje čistokrevné štěně, voříšek bez papírů ho stál několik tisíc korun

Je to jednodušší a hlavně levnější. To jsou asi hlavní důvody, proč se lidé uchylují k nákupu zvířete bez průkazu původu. Lákavou nabídku mohou snadno najít na internetu, což se stalo i v případě muže z Klatovska, jemuž prodávající tvrdil, že od něj kupuje čistokrevného pejska. Až prohlídka u veterináře odhalila, že se muž stal obětí podvodníka.

Klatovští policisté za bývají podvodem při prodeji údajně čistokrevných štěňat plemene patterdale teriér. Muž našel inzerát na internetu a prodejce telefonicky kontaktoval. Prodávají ho ještě ujišťoval, že jde o opravdu čistokrevného psa. Muž za svého nového bezpapírového mazlíčka zaplatil 5 500 korun, což je zhruba poloviční částka, než by dal za štěně z chovné stanice.

„Po několika týdnech veterinář poškozenému sdělil, že se jedná o křížence. Muž obratem informoval prodávajícího o zjištěné skutečnosti a tento nabídl slevu. Poškozený z předchozího spojení s dalšími zájemci zjistil, že se může jednat o další čtyři podvedené majitele štěňat, kdy jen jeden věděl, že kupuje křížence,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová s tím, že se policie případem nadále zabývá.

Mnoho lidí při pořízení psa chybuje 

Na problémy s koupí psa přes podivné inzeráty se snaží upozorňovat i Státní veterinární správa (SVS), která zveřejnila návod, jak správně postupovat při nákupu zvířete.

„Nemalá část osob pořizujících si psa či kočku si totiž stále neuvědomuje, že za určitých okolností to může svým nezodpovědným přístupem k nákupu zvířete být právě ona, kdo existenci množíren, podporuje. Pokud zde bude dostatečná poptávka po levných štěňatech bez ohledu na původ a chov v nevhodných podmínkách, sebepřísnější represe existenci množíren nezabrání,“ uvedl ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Jak si správně pořídit psa nebo kočku? Na tuto velmi důležitou otázku odpovídá rubrika na webu svscr.cz. SVS zároveň upozorňuje, na co si dát pozor. Nezajímá chovatele zázemí, do kterého zvíře půjde? Vymlouvá se a vymýšlí různé důvody, proč byste se nemohli jet podívat na psa nebo kočku přímo do chovu? Žádá dokonce, že zvíře předá osobně mimo chov nebo ho doveze až k vám? To všechno jsou nanejvýš podezřelé indicie, že nebude něco v pořádku.

Pokud ale chcete udělat dobrý skutek, navštivte psí útulek nebo záchrannou stanici. Jestli ale uvažuje o koupi psa, ověřte si informace třeba na stránkách Českomoravské kynologické unie nebo u organizací sdružující chovatele toho daného plemene.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels

Štítky krimi, policie, Klatovy, koupě psa, podvod, pes bez PP, štěně, pes, Státní veterinární správa České republiky, okres Klatovy, kočka, Českomoravská kynologická unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž uvěřil, že kupuje čistokrevné štěně, voříšek bez papírů ho stál několik tisíc korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.