Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Vrátný kvůli zavřené závoře surově napadl řidiče sanitky a zlomil mu nohu, odsedí si tři a půl roku

Rozbitá závora u fakultní nemocnice v Plzni se stala terčem sporu mezi řidičem převozové sanitky a dnes už bývalého zaměstnance ostrahy. Hádka rychle přerostla ve rvačku a vynutila si náročnou operaci a skoro půlroční pracovní neschopnost saniťáka. Vrátný měl už v minulosti problémy s agresivním chováním a od soudu odešel s trestem tři a půl roku vězení a pokutou 40 tisíc korun. Informaci dnes přinesl deník Právo.

Osmačtyřicetiletý útočník Petr U. podle obžaloby napadl mladšího řidiče sanitky. Muže strhl na zem, kopl ho do obličeje a zlomil mu nohu. U soudu tvrdil, že to on schytal ránu pěstí jako první. Vše ale zachytila kamera za čelním sklem sanitky a tyto důkazy tvrdily něco zcela jiného. Agresor byl navíc už v minulosti za podobné chování v podmínce. Momentálně si odpykává také trest za to, že opakovaně usedl za volant bez řidičáku.

Celý incident se odehrál předloni v prosinci. Řidič sanitky vezl pacienta do nemocnice. Závora ale nešla otevřít. Na problém šel proto upozornit vrátného. Tím celý konflik začal. „Jako zaměstnanec bezpečnostní agentury vykonávající ostrahu nemocnice po rozepři fyzicky napadl řidiče sanitky tak, že ho nejprve strhl na zem, a když oba následně zase vstali, narazil jej na vůz a kolenem kopl do obličeje,“ popsal Právu státní zástupce Michal Klíma.

Obžalovaný na svou obranu tvrdil, že mu řidič sanitky vulgárně nadával a on se jen bránil. Odmítl také, že by muže kopl do hlavy. Jak ale napadený přišel k tak mnohočetným zraněním už vysvětlit nesvedl. Řidič po incidentu ještě zvládl vyložit pacienta, poté odjel na urgentní příjem a sám skončil v péči lékařů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš | Zdroj Právo

Štítky napadení řidiče sanitky, fakultní nemocnice, vrátný, pracovník ostrahy, soud, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Právo, Michal Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrátný kvůli zavřené závoře surově napadl řidiče sanitky a zlomil mu nohu, odsedí si tři a půl roku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.