Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Skrýš s milionem korun zloděj při vloupání do domu nenašel, odešel jen s pouhou tisícovkou

Důmyslnou skrýš obsahující milion korun v hotovosti nenašel zloděj, který se vloupal do rodinného domu v plzeňské městské části Chrást. Pachatel, který se vloupal do domu, odešel nakonec jen s tisícikorunou. Rodina tak nepřišla o důkladně schované dědictví.  

„Neznámý pachatel na území čtvrtého plzeňského městského obvodu vnikl na oplocený soukromý pozemek rodinného domu, do kterého násilím vnikl. Přitom poškodil vstupní zabezpečené dveře. Dům prohledal a z kuchyně z kovové krabičky odcizil uschovanou finanční hotovost ve výši 1 000 korun. V domě se v době jeho návštěvy nikdo nenacházel,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Při vyšetřování případu vloupání policisté zjistili, že dům v sobě ukrýval mnohem vyšší finanční hotovost. „Důmyslně uschovanou pozůstalost po majitelce rodinného domu naštěstí zloděj neobjevil. V tomto případě pozůstalí nepřišli o dědictví v podobě ukryté finanční hotovosti vyšší jak jeden milion korun. Policisté nalezené peníze zajistili s příslušným opatřením, případ vyšetřují pro podezření ze spáchání krádeže,“ uvedla mluvčí policie.

„Pečlivá domácí skrýš pro jakékoliv cennosti není na škodu. Při případné nezvané návštěvě nám může ochránit naše cennosti. Přesto doporučujeme zaběhlé, zaručené a neriskantní způsoby jejich uložení v bankovních ústavech či u jiných poskytovatelů ochrany vašeho jmění. Metody zlodějů jsou nevyzpytatelné, a proto je na místě větší anonymita uložení vašich cenností než riskovat jejich případnou ztrátu. Bankovní ústavy či jiné instituce poskytují veškerý servis k maximálnímu zajištění ochrany vašeho majetku,“ dodala mluvčí policie.   

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky dům, hotové peníze, rodinný dům, Chrást

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skrýš s milionem korun zloděj při vloupání do domu nenašel, odešel jen s pouhou tisícovkou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.