Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Řeka Berounka vydala další tělo mrtvého muže, policisté už znají jeho totožnost

, aktualizováno 1. dubna 2022, 14:30

Policisté už znají totožnost mrtvého muže, jehož tělo objevil před týdnem náhodný svědek v řece Berounce na okraji Plzně. Policisté se obrátili na veřejnost s žádostí, aby pomohla se zjištěním totožnosti mrtvého. V pátek policie bez dalších podrobností oznámila, že zná jméno mrtvého a poděkovala široké veřejnosti za spolupráci. Týden před tím vydala řeka Berounka v Plzni mrtvolu jiného muže, kterého tam našli rybáři.

Text původní zprávy: Svědek oznámil na policii, že se tělo nachází u malé vodní elektrárny ČEZ v Plzni-Bukovci. Na místo přivolaný lékař konstatoval smrt a předběžně vyloučil cizí zavinění. Byla nařízena soudní pitva, která objasní okolnosti úmrtí neznámého muže. „Jedná se o muže světlé pleti ve věku cca 50 let, 175 cm vysoký, má oválný obličej, krátké hnědé vlasy, střižený knír. Na sobě měl tmavou kostkovanou košili, kdy přes košili měl světlé bavlněné tričko s dlouhým rukávem, modré džíny s navlečeným černým textilním páskem s přezkou s červeným logem písmene G.  Na pásku měl navlečené zelené textilní pouzdro na telefon. Na nohou měl tmavé ponožky značky UMBRO a tmavé textilní trekingové kotníkové boty značky DOUBLE RED vel. 42,“ uvedla k popisu mrtvého mluvčí policie Michaela Raindlová.  

V pravé přední kapse kalhot měl muž malý zavírací nůž černé barvy, v levé zadní kapse kalhot žlutý poškozený hřeben. Na těle byly zjištěny staré pooperační jizvy na břiše a stará jizva na pravém koleni. „Žádáme veřejnost o pomoc při ustanovení totožnosti muže podle oblečení a věcí, které měl při sobě. Veškeré informace je možné sdělit na linku 158 nebo na nejbližší služebně Policie České republiky,“ dodala mluvčí policie.

Před týdnem našli rybáři v Plzni v řece Berounce nedaleko kostela sv. Jiří na bezvládné mužské tělo. Přivolaní záchranáři mohli už jen konstatovat úmrtí. Policii se po několika dnech pátrání podařilo odhalit totožnost zesnulého. Podle kriminalistů nešlo o vraždu. 

Hrůzný nález jako z hororu, náhodní svědci v lese objevili kosterní pozůstatky neznámého člověka

Kosterní pozůstatky lidského těla našli náhodní svědci v lese na jižním Plzeňsku. Děsivý nález spustil velkou policejní pátrací akci, na základě které se teď podařilo pravděpodobně zjistit totožnost mrtvého. Potvrdit to ale ještě musí testy DNA.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, exitus, koroner, Plzeň, řeka Berounka, utonulý muž, tělo v řece, pátrání, nález mrtvého muže, popis mrtvého muže, Berounka, policie, ČEZ, Umbro, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řeka Berounka vydala další tělo mrtvého muže, policisté už znají jeho totožnost  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.