Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Agresivní opilec bez respirátoru odmítal opustit trolejbus, strážníkům i cestujícím nadával

Slovní konflikt mezi řidičem MHD a agresivním cestujícím musela vyřešit přivolaná hlídka plzeňské městské policie. Rozzuřený muž pod vlivem alkoholu všem okolo sebe jen nadával a odmítal si nasadit ochranu dýchacích cest.

Alkoholem posilněný muž nastoupil ve večerních hodinách do trolejbusu. Ačkoli ostatním ve voze nedělalo problém mít nasazený respirátor, tento muž jej odmítal. Poté, co ho řidič slušně upozornil na platná opatření, začal se cestující chovat agresivně a sprostě nadával nejen řidiči, ale i ostatním. Celá situace vygradovala do té míry, že musela přijet policie.

„Pětatřicetiletého muže strážníci vyzvali, aby vůz MHD opustil. Po dobu projednávání přestupkového jednání muž vulgárně napadal i hlídku, tím se dopustil dalšího přestupku.  Podezřením z přestupků proti veřejnému pořádku a zákonu o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek se bude zabývat přestupková komise ÚMO Plzeň 3,“ uvedla mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

Tím to však pro dotyčného nekončí. Přestupek nedodržení mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví navíc bude řešit krajská hygiena.

Žena bez respirátoru nafackovala prodavačce, která ji upozornila na platná opatření

Nošení respirátorů ve vozech hromadné dopravy nebo v nákupních centrech leze mnoha lidem na nervy. Pravidla jsou ale pro všechny stejná a drtivá většina lidí je dodržuje. Ne tak žena, která vyrazila nakoupit do obchodního centra v Plzni na...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, Plzeň, alkohol, agrese, městská policie, respirátor, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní opilec bez respirátoru odmítal opustit trolejbus, strážníkům i cestujícím nadával  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.