Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cizinec v kradeném BMW naboural na dálnici do náklaďáku, autobusu a následně skočil z mostu

Zběsilá jízda mladého řidiče odstartovala už v Německu, kde prchal před policisty směrem do České republiky. Jeho šílený úprk neukončila ani kolize, kdy se pokoušel na dálnici vměstnat mezi náklaďák a autobus. Do obou vozidel naboural a kradené auto následně opřel o svodidla. Jenže ani tehdy se mladík nevzdal, přeskočil zábradlí a zřítil se z dálničního mostu. Místo do cely putoval ve vážném stavu do nemocnice.

Bylo krátce po čtvrté hodině ráno, kdy čeští policisté obdrželi informaci o přeshraničním pronásledování kradeného BMW. Pětadvacetiletý řidič nereagoval na výzvy k zastavení a ve vysoké rychlosti se řítil směrem na Plzeň.

„Ještě před tím, než se do aktivního pronásledování zapojily naše hlídky, ujíždějící vozidlo v prostoru 112 kilometru zpomalil autobus, který právě předjížděl nákladní soupravu. Řidič osobního auta chtěl zřejmě mezi oběma vozidly projet. Tento manévr se mu však nepodařil a narazil při tom do zadní části nákladní soupravy a následně i do autobusu,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

S vozidlem následně havaroval v odstavném pruhu, kde narazil do kovových zábran. Jenže ani tehdy se mladík nehodlal nechat chytit a rozhodl se pokračovat dál po svých. Jenže si neuvědomil, že se nachází na dálničním mostě, přeskočil svodidla a zřítil se ze zhruba patnáctimetrové výšky.

„Letecká záchranná služba transportovala muže ve velmi vážném stavu a s četnými zraněními na Emergency FN Lochotín,“ doplnila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. Případem přeshraničního pronásledování se nadále zabývají tachovští kriminalisté. „Dopravní nehodu šetří policisté z Dálničního oddělení Ostrov u Stříbra,“ dodala Jiroušková.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky BMW, Německo, Česko, Plzeň, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec v kradeném BMW naboural na dálnici do náklaďáku, autobusu a následně skočil z mostu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.