Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nepozornost řidiče autobusu stála život jedné cestující, muž od soudu odešel s podmínkou

Za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví potrestal Okresní soud Plzeň-sever devětačtyřicetiletého řidiče autobusu Pavla T. Od jednání odešel s dvaceti měsíci vězení s podmíněným odkladem na dva a půl roku. Muž loni v létě na dálničním přivaděči u Plzně přehlédl odstavený kamion a v plné rychlosti do něj narazil. Na místě zemřela jedna žena, další čtyři lidé skončili v nemocnici.

Více než tři dekády strávil Pavel T. za volantem autobusu a nikdy neměl jedinou nehodu. Osudným se mu však stal 26. srpen loňského roku, kdy přehlédl výstražný trojúhelník před odstaveným kamionem.

V pravém jízdním pruhu u odstaveného nákladního automobilu řádně označeného z důvodu poruchy, stál řidič a spolujezdec. Čekali na odtah. Ke střetu došlo na komunikaci asi 500 metrů za čerpací stanicí směr Sulkov. V autobuse dva cestující a řidič utrpěli zranění. Jedna osoba svým zraněním na místě podlehla. Zraněni byli i oba muži z porouchaného kamionu,“ řekla tehdy policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Řidiči autobusu původně hrozil až šestiletý trest, nakonec odešel od soudu s podmínkou. S informací přišel deník Právo. Za volant autobusu už řidič nikdy neusedl z vlastního rozhodnutí.

„U svého zaměstnavatele jsem se nechal přeložit na dílnu, přestože půjdu s platem o třetinu dolů. Jako profesionální řidič se už za volant nevrátím,“ řekl před soudem obžalovaný muž. Náraz do kamionu zcela zdemoloval pravou stranu autobusu a bylo tak velké štěstí, že tou dobou nebyl vůz plný cestujících. Fakt, že muž sám od sebe ukončil kariéru profesionálního řidiče i to, že nikdy neměl bouračku, nakonec rozhodlo o výši trestu. Psychické následky si však ponese dál. Stejně tak i jedna z cestujících, která v onen den přišla o svou sestru. „Je mi to hrozně líto, co se stalo. Mám to stále před očima. Nad vodou mě držela moje rodina,“ citoval muže deník Právo.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky doprava, nehoda, Sulkov, autobus, smrt, soud, Plzeň, D5, řidič autobusu, Okresní soud Plzeň-sever, Právo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepozornost řidiče autobusu stála život jedné cestující, muž od soudu odešel s podmínkou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.