Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rodina večer zapomněla zkontrolovat okna, během spánku je někdo vykradl

Opravdu nepříjemné překvapení čekalo na obyvatele rodinného domu v Plzni. Ráno zjistili, že měli v noci ve svém vlastním domě nezvaného hosta, který využil špatně zajištěné francouzské okno. Během návštěvy bral zloděj vše, co mu přišlo pod ruku a způsobil nemalé škody.

Zloději dnes neváhají využít každé příležitosti a kradou i během toho, co majitel domu či bytu poklidně spí. V mnoha případech lidé podcení situaci a nechají otevřené dveře na balkon v prvním patře či nezajistí francouzská okna na terase v rodinném domě, což se stalo nyní.

„Dosud neznámý pachatel využil otevřeného okna v jednom z rodinných domů v Plzni a vnikl do domu, když jeho majitelé spali. Zloděj odcizil věci v řádu několika desítek tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Kriminalisté na místě pořídili fotodokumentaci a po pachateli pátrají.

Podobnou zkušeností si před časem prošel i manželský pár seniorů, kteří nechali pootevření dveře na balkon. „Pachatel si vyhlédl bytovou jednotku, jehož balkon nebyl plně zajištěn. V tu dobu se v bytě nacházel spící seniorský pár, který neměl ani tušení, že v bytě mají nezvaného návštěvníka. Zloděj byt prohledal a odcizil dvě peněženky s doklady, dva mobilní telefony a šperky, vše za více než 23 tisíc korun,“ uvedla před časem policistka Veronika Hokrová.

Drzost některých zlodějů opravdu nezná hranic. Jeden takový lapka začátkem září ani nečekal až se setmí a vybílil dům, zatímco jeho nic netušící majitelé sekali trávu na zahradě.

Jeho počínání zachytila bezpečnostní kamera. Muž si z domu odnesl hotovost ve výši 26 tisíc korun. Pak se vydal i do dalšího objektu, kde ho vyrušila majitelka a z místa utekl.

Příležitost dělá zloděje

Policisté nadále apelují na veřejnost, aby nezapomínala na řádné zabezpečení bytu i chalupy. „V některých případech se pachatel dostal velice lehce do bytu pomocí balkonových dveří nebo oken. Jedná se převážně o přízemní byty, jejichž dostupnost je pro pachatele méně obtížná. Jeden z důvodů je, že si občané nejen při odchodu z bytu často nezkontrolují, zda jsou okna či balkonové dveře řádně uzavřeny a nechávají okna otevřená, byť jen na mikroventilaci,“ upozorňuje mluvčí.

Zlodějům tak lidé mimoděk ulehčují práci a zároveň je přímo zvou k návštěvě jejich domácnosti. Přitom stačí málo – zlodějům práci ztížit a tím je odradit. „Vybrat si můžete základní bezpečnostní zámky nebo složitější uzamykací systémy. Vhodným doplněním jsou ochranné mříže a uzamykatelné okenice. Pokud máte dostatek finančních prostředků, pak můžete zvolit nadstandardní zabezpečovací techniky a systémy jako je například elektronická zabezpečovací signalizace nebo různé nástrahové detektory,“ dodává.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, vloupání, krádež, Plzeň, zloděj, prevence, zámek, okno, dům, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodina večer zapomněla zkontrolovat okna, během spánku je někdo vykradl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.