Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž na nádraží vykřikoval, že je Kryštof Kolumbus a nesnáší měšťáky

S poněkud zmatenými lidmi přišli v posledních dnech do kontaktu strážníci městské policie. Posledním případem byl devětatřicetiletý muž, který na hlavním nádraží v Plzni obtěžoval kolemjdoucí. Navíc nabyl přesvědčení, že je známý mořeplavec a objevitel. O pár dní dříve se naopak hlídka setkala se ženou, která měla psychické problémy a dožadovala se setkání s Karlem Gottem.

Pernou službu zažila hlídka plzeňských strážníků, která šla prověřit podivné chování muže před vchodem na hlavní vlakové nádraží. „Na místě devětatřicetiletý muž strážníkům sdělil, že nemá doklady, jmenuje se Kryštof Kolumbus, nic nedělá a nesnáší měšťáky. Vzhledem k tomu, že strážníci znali mužovu totožnost z předchozí činnosti a věděli, že jde o osobu se silně agresivní povahou, ověřili si, zda není v požadavcích Policie ČR Následnou lustrací bylo zjištěno, že PČR po muži pátrá, proto byl převezen na obvodní oddělení policie," popisuje celý příběh mluvčí městských strážníků Veronika Kuchynková.

„Jdu mluvit s Gottem.“

Tento případ nebyl jediným tohoto druhu. V ranních hodinách se na linku 156 obrátil volající, že mu z vedlejšího domu někdo buší do zdi a nejspíš volá o pomoc. „Po příchodu na místo hlídku kontaktovala žena, která sdělila, že ona bouchá do zdi a že odchází mluvit s panem Gottem do své ložnice. Následně se z bytu opět ozvalo bušení a nesrozumitelné povídání,“ vysvětluje Kuchynková.

Před domem strážníky oslovil muž, který se představil jak otec oné ženy a poprosil je, jestli by nezavolali záchranku. Jeho dcera má totiž psychické problémy a otci sebrala mobilní telefon. Přivolaní záchranáři si ženu převzali k dalšímu ošetření.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto koláž redakce (plzen.eu + MP Plzeň)

Štítky policie, Plzeň, městská policie, nádraží, Kryštof Kolumbus, Karel Gott, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na nádraží vykřikoval, že je Kryštof Kolumbus a nesnáší měšťáky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.