Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Naštvaný muž chtěl cizinci rozmlátit stan sekerou. Později vyhrožoval i své družce, že zapálí dům

Pětapadesátiletému muži z Klatov ruply nervy a se sekerou v ruce vyrazil ke stanu, kde pobýval dvaatřicetiletý cizinec. Stanujícímu vyhrožoval, že mu ublíží, pokud nevyleze ven. Poté se několikrát rozmáchl sekerou a udeřil do dřevěné konstrukce mužova obydlí. Tím řádění agresora zdaleka neskončilo, krátce poté totiž obtěžoval i svou družku.

Bylo po druhé hodině odpoledne, když se v obci u Domažlic pohádali dva muži. Starší z dvojice si pak chtěl celou věc vyříkat násilím a vyrazil ke stanu, kde pobýval jeho o třiadvacet let mladší sok. V ruce přitom svíral sekeru.

„Pod pohrůžkou újmy na zdraví muž donutil cizince, aby vyšel před stan a několikrát udeřil ostřím sekery do dřevěné konstrukce, kde seděl poškozený. Dále měl v úmyslu zapalovačem podpálit stan, což se mu nepodařilo a opět opakovaně udeřil sekerou do stan,“ uvedla k případu policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Útočník během svého běsnění spadl na zem. Toho mladší muž využil a pohotově mu vytrhl sekeru z ruky a odhodil ji do křoví. Agresor z místa utekl domů, kde ve svém řádění pokračoval. Tentokrát si chtěl zlost vybít na své družce, která v té době spala. Po probuzení ji čekal šok. Její druh jí začal taktéž vyhrožoval, že ji ublíží a navíc podpálí dům. Následně převrhl stůl a odešel. Policisté ho krátce poté zadrželi. „Podle rozhodnutí soudu byl obviněný muž vzat do vazby a za doprovodu policistů převezen do věznice," doplnila mluvčí

Podle webu Krimi Plzeň byl muž za své násilné chování už v minulosti odsouzen. V roce 1992 si měl vyslechnout dvaadvacetiletý trest za vraždu. Po propuštění byl opět odsouzen za podvod a o rok později měl s nožem v ruce napadnout spolubydlící na ubytovně.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels/ Sahil Khaliq

Štítky krimi, napadení, Domažlice, sekera, cizinec, policie, vazba, stan, Klatovy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naštvaný muž chtěl cizinci rozmlátit stan sekerou. Později vyhrožoval i své družce, že zapálí dům  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.