Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Alkohol za řídítky: Dva cyklisté havarovali, třetí jel na červenou přes železniční přejezd

Během krátké doby řešili policisté z Domažlicka hned tři muže pod vlivem alkoholu. První z nich nezvládl řízení svého kola, narazil do obrubníku a přelétl přes řídítka přímo na chodník. Při pádu se poranil v obličeji. Dechová zkouška u něj prokázala 1,99 promile alkoholu.

Cyklista je účastník silničního provozu, pro kterého platí stejná pravidla jako pro řidiče. Ani jeden z nich by před jízdou neměl popíjet alkohol. Tohle pravidlo řada cyklistů nedodržuje a zbytečně riskuje. Příkladem mohou být tři muži z Domažlicka.

„Hned tři opilé cyklisty zaznamenali policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích. V 00:20 hodin jel v Holýšově v ulici Luční osmatřicetiletý cyklista na jízdním kole značky Focus. Nezvládl řízení, přepadl přes řídítka a upadl na chodník. Policisté jej vyzvali k dechové zkoušce, zda neřídil pod vlivem alkoholu. Odborné měření ukázalo pozitivní výsledek 1,99 promile alkoholu v krvi. Škoda na jízdním kole byla vyčíslena na tři tisíce korun,“ říká úvodem policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Stejný výsledek dechové zkoušky měl také jednatřicetiletý muž jedoucí na elektrokoloběžce v Domažlicích v ulici Kozinova. Z místního hostince se chtěl rychle dopravit domů, jenže několik metrů od vchodu přepadl přes řídítka a upadl na zem. I on utrpěl zranění.

„Téhož dne, avšak už krátce před čtvrtou hodinou ranní, řídil osmadvacetiletý muž jízdní kolo v ulici Masarykova v Domažlicích směrem z centra města na Kdyni. Přitom přejel železniční přejezd v době, kdy na světelném signalizačním zařízení svítila červená, ale závory ještě nebyly spuštěny. Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 1,35 promile alkoholu v krvi,“ doplnila Brožová. Ve všech případech policisté řeší tyto události jako přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky alkohol, krimi, policie, cyklisté, elektrokoloběžka, Domažlice, cyklista, dechová zkouška, okres Domažlice, Holýšov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkohol za řídítky: Dva cyklisté havarovali, třetí jel na červenou přes železniční přejezd  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.