Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Patří nalezené pozůstatky zmizelému Lambertu Krejčířovi? Veřejnost zaujala nápadná shoda s podobiznou mrtvého

Na výzvu policie, která tento týden oslovila veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti muže, jehož kosterní pozůstatky se našly na Rokycansku, reagovalo shodně hned několik čtenářů Drbny. Upozornili na to, že muž, jehož tvář zrekonstruovali experti podle nalezené lebky se nápadně podobá zmizelému Lambertu Krejčířovi. Tedy otci uprchlého kontroverzního podnikatele Radovana Krejčíře, který byl odsouzen v JAR na 35 let vězení. A vůbec to není nereálné, existují i další shodné znaky.  

„To je jasný Lambert Krejčíř. Okamžitě jsem ho poznala,“ uvedla jedna čtenářka, která už o svém zjištění informovala policii. „Ten mrtvý muž vypadá přesně jako Lambert Krejčíř. A shodovala by se i doba, po kterou pozůstatky ležely někde venku od jeho zmizení,“ upozornil další čtenář.

Lambert Krejčíř zmizel v roce 2002, pravděpodobně byl unesen a zemřel za nevyjasněných okolností. Některá média uváděla, že se tak stalo v kufru auta únosců v důsledku srdeční zástavy. Jeho tělo se nikdy nenašlo. Důvodem únosu měly být samozřejmě peníze. Kriminalisté pracovali s verzí, že únos Krejčíře staršího měl mít na svědomí příbramský podnikatel a fotbalový boss Jaroslav Starka společně s Vlastimilem Spěvákem. Starka tehdy dlužil Krejčířovi 67 milionů korun. Dvojice skončila na tři měsíce ve vazbě. Podezření se ale nepotvrdilo a policie po čtyřech letech jejich stíhání zrušila.

Od roku 2002 zůstává stále Lambert Krejčíř v policejní databázi osob, po kterých je vyhlášeno pátrání. Podle popisu v policejním pátrání měl být Krejčíř vysoký asi 174 centimetrů. Ze znaleckých posudků nalezených kosterních pozůstatků vyplývá, že by se mělo jednat o muže tělesné výšky okolo 177 cm, větší hmotnosti. Provedená rekonstrukce lebky má odpovídat asi padesátiletému jedinci. Když Krejčíř zmizel, bylo mu 56 let a měl mít střední postavu. „Přesná doba od smrti muže do okamžiku nálezu je kratší než 20 let, ale blíže to nelze určit,“ řekla mluvčí policie Hana Kroftová. Od zmizení Krejčíře uplynulo 19 let a tedy i tato doba by odpovídala.  

Na místě nálezu ostatků byla zajištěna řada značkových věcí patřících zřejmě mrtvému muži. I z toho lze odvodit, že šlo o dobře situovanou osobu a Krejčíř starší rozhodně nebyl chudý. Zajímavé je i místo nálezu ostatků. Ty totiž ležely v lesním porostu u Kladrub na Rokycansku. Což je necelých 60 kilometrů od Příbrami, odkud jsou oba muži, kteří dříve figurovali na seznamu osob podezřelých z únosu Lamberta Krejčíře. Vyšetřování případu budeme nadále sledovat.  

U kosterních pozůstatků neznámého muže našli kriminalisté drahé značkové oblečení i doplňky

Nálezem lidské lebky a kosterních pozůstatků, které náhodní svědci postupně objevili v lesním prostoru u Kladrub na Rokycansku se zabývají kriminalisté z Rokycan. Jako první byla už v květnu roku 2014 nalezena část lebky a při pátrací akci pak...

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pohřešovaná osoba, policie pátrá, muž v pátrání, Lambert Krejčíř, identikit, rekonstrukce obličeje, kosterní pozůstatky, Radovan Krejčíř, policie, okres Rokycany, Jihoafrická republika, únos, Jaroslav Starka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patří nalezené pozůstatky zmizelému Lambertu Krejčířovi? Veřejnost zaujala nápadná shoda s podobiznou mrtvého  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.