Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zfetovaný muž vyhrožoval, že skočí pod vlak, nakonec si rozbil ústa před vchodem na nádraží

Na vlakovém nádraží v Plzni bylo tentokrát pořádně rušno. Zdrogovaný muž zde vyhrožoval sebevraždou, nedokázal koordinovat své pohyby až nakonec před vchodem do budovy padl k zemi. Problémy dělal i další výtržník, který si odmítal nasadit povinný respirátor. Posilněn alkoholem pak neváhal na strážce zákona zaútočit.

Bylo kolem půl třetí odpoledne, když se na městskou policii obrátila ostraha vlakového nádraží s tím, že tam řádí mladý muž. Ten vykřikoval slova o sebevraždě a měl se vrhnout z peronu rovnou do kolejiště.

„Když na místo dorazili strážníci, zjistili, že jde o jim dobře známého sedmadvacetiletého muže. V době jejich příjezdu už ležel před hlavním vchodem do nádraží. Svůj úmysl skoncovat se životem dával hlasitě najevo, přičemž přitom vykřikoval, že požil větší množství drog v kombinaci s alkoholem. Strážníci se ho snažili uklidnit, ale nijak jim to neulehčoval,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Muž snažil zvednout ze země, své pohyby však nedokázal koordinovat. Nešťastně tak padl obličejem k zemi a způsobil si krvácející zranění. „Hlídka mu okamžitě poskytla nezbytné ošetření a znovu se jej pokoušela zklidnit a přesvědčit jej, aby si dále již neubližoval. Celou událost si převzala k šetření státní policie. Po poskytnutí první pomoci byl muž záchranáři převezen do nemocničního zařízení,“ uvedla mluvčí.

Tento případ nebyl jediným, u kterého museli policisté zasahovat. O den dříve dělal na vlakovém nádraží problémy opilý dvaatřicetiletý muž. „Strážníci na místo vyjížděli kvůli tomu, že si i přes výzvu ostrahy odmítal nasadit povinný respirátor. Ten mu hlídka poskytla a pro jeho opilost (3,36 promile) jej vyprovodila z nádraží,“ komentuje Pužmanová.

Muži se to ale vůbec nelíbilo a na jednoho ze strážníků zaútočil se slovy „Nahulím tě!“. Nakonec sám skončil s pouty na rukou a v protialkoholní záchytné stanici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, Plzeň, nádraží, respirátor, alkohol, sebevražda, železniční stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž vyhrožoval, že skočí pod vlak, nakonec si rozbil ústa před vchodem na nádraží  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.