Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Služební pes celníků našel v dodávce úkryt s nákladem nelegálních cigaret

Téměř devět tisíc nelegálně přepravovaných cigaret vystopoval služební pes Don. Vozidlo si přitom náhodně vytipovala mobilní hlídka na dálnici D5. Zboží v tomto případě směřovalo do Belgie. A nejednalo se zdaleka o jediné odhalené pašeráky. Do Plzně mířil dokonce autobus z Ukrajiny a také ten převážel větší množství nezdaněných cigaret.

Cigarety jsou zjevně horké zboží. Není to totiž poprvé, kdy celníci zadrželi náklad s tímto zbožím. Už zhruba v polovině února se jim podařilo zabavit 12 tisíc kusů cigaret, které pocházely z Rumunska. Teď jako kdyby se historie opakovala. Hlídka namátkově zastavila jednu z dodávek. V nákladovém prostoru pak služební pes neomylně zamířil k plastovému kufru, který ukrýval tisíce cigaret.

„Stejně předešlých případech bylo u kontrolovaného zboží výrazně překročeno povolené limitní množství pro dovoz cigaret a zároveň řidič nebyl schopen na výzvu celníků předložit jakékoli nabývací či přepravní doklady prokazující jejich zdanění. Zboží v tomto případě směřovalo do Belgie,“ informovala Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

Další náklad, který celníci odhalili, směřoval do Plzně. Pašeráci k tomu využili dálkovou linku autobusu, který jel z Ukrajiny do západočeské metropole. Jejich náklad ovšem zůstal v Praze. Zhruba deseti tisíc cigaret uschovali pašeráci ve stropní části vozu.

Celníky na úkryt upozornil i fakt, že polstrování vypadlo velmi nově, zdroj: Policejní Týdeník

V obou případech bylo u kontrolovaného zboží výrazně překročeno povolené limitní množství pro dovoz cigaret. Celníci zboží zadrželi, převezli do skladů Celní správy ČR. Oba případy se budou dále projednávat ve správním řízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní úřad Plzeňského kraje

Štítky celníci, pašování cigaret, nekolkované cigarety, celní kontrola, dálnice D5, cigareta, služební pes, Ukrajina, Belgie, Plzeň, Rumunsko, Celní správa České republiky, Praha, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Služební pes celníků našel v dodávce úkryt s nákladem nelegálních cigaret  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.