Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Opilé ženy za volantem. Jedna odjela od nehody, druhá nadýchala tři promile

Jednou z řidiček, která se před jízdou posilnila alkoholem byla žena z Domažlicka, která nezvládla jízdu po parkovišti před drogerií a narazila do jiného zaparkovaného vozu. Z auta vystoupila, prohlédla si škody a zase odjela. Policisté ji však brzy vypátrali a zjistili, že má v sobě 2,76 promile alkoholu. Ještě více nadýchala šoférka, kterou namátkově zastavila hlídka ve Smržovicích.

Někdo by po vypití takového množství alkoholu měl problémy i s chůzí, sedmačtyřicetiletá žena však dokázala dojít do svého auta. Jenže tím to asi i končí. Jen co se na parkovišti rozjela, vjela na obrubník a narazila do zaparkovaného vozu.

„Poté vystoupila z vozidla, podívala se, co se stalo, a bez poskytnutí zákonné součinnosti z místa ujela. Policisté ženu vypátrali v místě trvalého bydliště, kde se po řádné výzvě podrobila dechové zkoušce ke zjištění alkoholu v krvi. Dechovou zkouškou elektronickým přístrojem bylo řidičce naměřeno 2,76 promile alkoholu v krvi,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Lékařské vyšetření už ale žena odmítla. Škody na obou vozidlech činí dohromady 20 tisíc korun. Ženě zároveň policisté odebrali řidičský průkaz. Případem se budou i nadále zabývat pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Úplně stejnému podezření čelí i sedmapadesátiletá žena, kterou zastavila hlídka policistů ze Kdyně.

„Policisté ji vyzvali k provedení dechové zkoušky elektronickým přístrojem, což žena dobrovolně udělala. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní, řidička nadýchala 2,99 promile alkoholu v krvi. Na základě toho byla žena zajištěna a převezena do lékařského zařízení, kde se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, doprava, nehoda, alkohol, Domažlice, Kdyně, dechová zkouška, okres Domažlice, Smržovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilé ženy za volantem. Jedna odjela od nehody, druhá nadýchala tři promile  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.